Általános KvízekGasztroKvízTesztTudáspróba

Gasztronómia kvíz: Tisztában vagy az alábbi ételek eredetével?

Tudod honnan ered a tea, vagy épp a kávé? Milyen tévhit terjedt kezdetben a csokiról? Kvízünkben most letesztelheted!

Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
gasztronómiai kvíz
Hirdetés
0%

Amikor a csokoládé Franciaországban először bemutatkozott, gyanakodva tekintettek rá. Ezek közül melyik NEM segített növelni a csokoládé vonzerejét a 17. századi Franciaországban?

Helyes! Helytelen!

A pizza, a lasagne és a bolognai spagetti ikonikus olasz ételek, amelyeket az emberek világszerte ismernek, de olyan összetevőt tartalmaznak, amelyet a 16. század előtt nem ismertek Olaszországban. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Az indiai konyhában ízletes curryket készítenek, de ennek az ételnek az egyik összetevője csak a 16. századtól volt elérhető a helyiek számára, amikor kereskedelmi kapcsolatokat építettek ki Amerikával. Melyik?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Brazília a 18. században már termesztette ezt a növényt, 1907-re a világ készletének 97%-át biztosította, és a 21. század elején továbbra is a világ vezető termelője. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Ma a tea Anglia nem hivatalos itala, de a tea csak a 17. század második felében érkezett Kínából Angliába. Az alábbiak közül melyik NEM igaz az angliai tea korai fogyasztására?

Helyes! Helytelen!

Ma ez a gyümölcs Új-Zéland ikonja, de itt csak 1904 óta termesztik. Régebben majombarack és kínai egres néven ismerték. Hogy hívják ma ezt a gyümölcsöt?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Honnan ered a tofu (szójasajt) szójababból történő előállításának technikája?

Helyes! Helytelen!

Ez az élelmiszer Dél-Amerikából származik, és az éhínség elleni élelmiszerként hozták be Európába. Az 1840-es évekre Írország lakossága annyira függött tőle, hogy a termés kudarca éhinséget és 1 millió ember halálát okozta. Mi az?

Helyes! Helytelen!

Gasztro kvíz

Share your Results: