Általános KvízekIsmeretterjesztőKvízTesztTudáspróba

Kvíz: Szilveszteri hagyományok a világ körül. Te mennyire ismered őket?

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
0%

A 7-es, 9-es és a 12-es számok szerencsések az észteknél. Olyan hiedelem járja náluk, hogy, az új év első napján 7-szer, 9-szer, vagy 12-szer kell ........... . A hagyomány szerint azt mondják, hogy „ez a biztosíték arra, hogy az újévben bőségesen legyen ................"!

Helyes! Helytelen!

.................. az éjfél közeledtével a ............... ................ mély, búgó hangját lehet mindenhol hallani. Minden .............. 107 alkalommal csendül meg éjfél közeledtével, és egy éjfél útán.

Helyes! Helytelen!

A 108 harangszóról azt mondják, hogy az ember 108 különböző bűnét hivatott szimbolizálni a Buddhista hitvilágban. A harangszó az előző év bűneit törli el.

Sok dán úgy ünnepli az újévet, hogy éjfélkor ................. ugrálnak le, ami a régi dolgok elhagyását és a jószerencse beinvitálását szimbolizálja az újévben. .................. is dobálnak a szomszéd küszöbére, ezzel szimbolizálva a barátságot. Azt mondják, hogy aki a legtöbb .................. töri el, annak lesz a legtöbb barátja az újévben.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Az ..........................-ejtés a legnagyobb szilveszteri ünnepség délkeleten (Georgia, USA) és 16 órán át tart. A 800 font (kb. 400 kg) súlyú ................... az éjféli óraütés előtt fejezi be földi pályafutását.

Helyes! Helytelen!

Az őszibarack régóta Georgia szimbóluma és történelme büszkesége. Az óriás barackot üvegszálból és habból készítik és 1989 óta minden évben lepottyantják.

Azért, hogy az új év szerencsében, békében és jólétben teljen el, a svájciak egy ............. .............. dobnak a padlóra. A gyermekek és felnőttek egyaránt részt vesznek ebben az újévi rituáléban, ami, állítólag jó szerencsét és bőséget hoz az újévben.

Helyes! Helytelen!

Brazíliában ................. színű ruhát viselnek, hogy elűzzék a gonoszt, valamint a szerencse érdekében ............... hullámot szoktak átugrani a tengerben.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A Fülöpszigeteken az újévi készülédés része, hogy 12 kerek formájú ................. várják az újévet, amik az év 12 hónapját szimbolizálják.

Helyes! Helytelen!

Más szilveszteri hagyományaik is a kerek szimbólumokat és tárgyakat érintenek. „A filippínók ilyenkor pöttyös ruhát viselnek, mert a kerekség a jólétet jelenti. A zsebeik kerek pénzérmékkel vannak teli, melynek csörömpölése odavonzza a vagyont”.

Ausztráliában úgy vonulnak végig a városon az emberek, hogy ................. ................ ütögetnek, ezzel elűzve a rossz szellemeket.

Helyes! Helytelen!

Guatemalán, amint éjfélt üt az óra, az a szokás, hogy az emberek ............................ fognak a kezükbe, kilépnek az utcára – háttal az otthonuknak – és maguk mögé dobják a ................. .

Helyes! Helytelen!

Az oroszok szilveszter éjjel felírják egy papírcetlire a jövő évi kívánságukat, ................................................................................... .

Helyes! Helytelen!

Kvíz: Szilveszteri hagyományok. Te mennyire ismered őket? 10-ből csak 2-en tudják mind!

Share your Results: