Általános KvízekIrodalomKvízMűvészetTudáspróba

Kvíz: Könyves kihívás – Meg tudod mondani a könyv címét az idézet alapján?

kvíz
Hirdetés
Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játsz velünk egy nagyon szuper közösségben.
0%

“Nem a szavaink vagy a gondolataink tesznek azzá, akik vagyunk, hanem a tetteink… vagy azok hiánya.”

Helyes! Helytelen!

“Éjszaka majd fölnézel a csillagokra. Az enyém sokkal kisebb, semhogy megmutathatnám, hol van. De jobb is így. Számodra az én csillagom egy lesz valamerre a többi csillag közt. Így aztán minden csillagot szívesen nézel majd… Mind a barátod lesz”

Helyes! Helytelen!

Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

“A szeretet azt jelenti, hogy akár több lépést is hátrálsz azért, hogy a másiknak örömet szerezz”

Helyes! Helytelen!

“Az Ember az egyetlen élőlény, aki fogyaszt, anélkül, hogy termelne. Nem tud tejet adni, nem tud tojást tojni, gyönge ahhoz, hogy húzza az ekét, és nem elég gyors ahhoz, hogy meg tudja fogni a nyulat. Mégis ő az állatok ura. Dolgoztatja őket, de csak a puszta minimumot adja vissza nekik, nehogy éhen haljanak, a többit megtartja magának. A mi munkánk műveli meg a földet, a mi trágyánk teszi termékennyé, még sincs közülünk senkinek semmije a puszta bőrén kívül.”

Helyes! Helytelen!

“Westphaliában, Thunder-ten-tronckh báró ur kastélyában élt egy fiatal ember, kit a természet a legszelidebb erkölcsökkel áldott meg. Arcvonásai hiven tükrözték vissza jóságos lelkét. Elég józan itélőképessége a legegyszerübb szellemmel párosult”

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

“Kevés embert szeretek igazán, még kevesebbről van jó véleményem. Minél jobban megismerem a világot, annál elégedetlenebb vagyok vele.”

Helyes! Helytelen!

Az a kis falu, ahova a két gyermek való, a Mecsek egy völgyében rejtőzködik. Valami harminc vályogház meg egy nagy kőház mindössze. Az ablakok olajos vászonból vannak minden házon. Az úri házon is. De máskülönben olyan házak, mint a mostaniak. A kis falut sűrű fák lombozzák körül, s a lakók azt gondolják, hogy a török sohase talál oda. Hogy is találna? Az út meredek, szekérnyom nincs. Torony sincs. Az emberek élnek, halnak a kis rejtekfaluban, mint az erdei bogarak.

Helyes! Helytelen!

Kvíz: Könyves kihívás – Meg tudod mondani a könyv címét az idézet alapján?

Share your Results:

Ha érdekelnek további kvízek itt megtalálod őket, illetve csatlakozhatsz Facebook csoportunkhoz is.

Mielőtt lelépsz ne felejtsd el megosztani barátaiddal az eredményedet.