Premier League

Premier League beharangozó 4. forduló

Válogatott szünet előtt rendeznek még egy fordulót a Premier League-ben, amelyből kiemelkedik Jose Mourinho csapatának manchesteri látogatása. A 4 hibátlan csapat tartaná a formáját, míg a 3 0 pontos csapatnak kell a pont a nyugodtabb pihenőhöz.

Forduló mérkőzése

Sűrű héten van túl a Spurs, továbbjutott a Liga kupában küzdelmesen, valamint gólfesztivált a rendezett az Európa Ligában. A Manchester United a Brighton – ezúttal sima – legyőzése mellett konstatálta, alighanem az egyik legnehezebb BL csoportba került. A vendégeknél Regullión már bemutatkozott, Bale-re kicsit még várni kell, míg a hazaiknál a nagy feladat, hogy megint olyan mérkőzést kell lejátszaniuk, ahol nekik kell kezdeményezni. Van de Beek ügynöke hangzatos nyilatkozattal növelte a feszültséget a Vörös Ördögök háza táján, egy esetleges vereség esetén ez tovább nőhet.

További mérkőzések

Chelsea – Crystal Palace
Londonban sem felhőtlenül kék az ég. Borzasztóan mutatkozott be Thiago Silva a PL-ben, Alonso-ra megorrolt Lampard és búcsúztak a Liga kupából. Elképzelhető, hogy debütál az utolsó? igazolás Mendy is a kapuban. A vendégek szenvedték el az új kezezés szabály egyik kritizált büntetőjét az Everton ellen és így vesztettek. Ennek ellenére masszív csapata van Hodgson-nak és nem fogja könnyen adni magát.

Everton – Brighton
Úgy tűnik kezd összeállni Carlo Ancelotti keze alatt a gárda, jók az erősítések, még egy középhátvéd érkezése valószínűsíthető. James Rodriguez vezérletével robog a gárda és talán idén merész terveket szövögethetnek a Mersey part kék felén is. Egy biztos a szünet utáni városi rangadó rég látott ki-ki mérkőzést hozhat!

Leeds – Manchester City
A forduló legszórakoztatóbb mérkőzése lehet Guardiola és példaképe Bielsa csatája. Tavalyi bajnokságban az első City vereséget egy 8-0-ás erődemonstráció követte, és biztos meg akarják most is mutatni, hogy a Leicester elleni vereség csak kisiklás volt. Guardiola csapatai még sosem kaptak egy mérkőzésen 5 gólt, igazolt is gyorsan egy belső védőt (Dias Ruben) a Benficától. Igazolásokra a hazai gárda sem panaszkodhat lassan 100 millió fontnál tart a Championship bajnoka. Nem valószínű, hogy a Leeds mestere változtat a felfogásán és ennek csak mi nézők lehetünk a nyertesei.

Newcastle – Burnley
Nem jól indult a szezon a vendégeknél ráadásul az átigazolási piacon sem mutattak eddig túl nagy aktivitást, nagyon oda kell figyelniük nehogy az elején már túl nagy hátrányt szedjenek össze. Egyenlőre a Szarkák is keresik a formát, hatalmas szerencsével szereztek pontot a Spurs otthonában. Nagyon veszélytelenek kapura. Mindkét gárda előtt nagy a lehetőség, hogy javítsanak helyzetükön.

Leicester – West Ham
Ez a két csapat remek győzelmeket aratott a múlt hétvégén, de a Leicester ezt folytatta az átigazolási piacon azzal, hogy a West Ham-et legyőzte és Wesley Fofana-val, egy rendkívül ígéretes középhátvéddel erősített, akinek az átigazolása nagyban javíthatja Brendan Rodgers lehetőségeit. A West Ham jelenlegi védőinek eközben meg kell találniuk a módját, hogy megbirkózzanak vasárnap egy támadó sorral, amely James Maddison-ból, akit kihagytak a legújabb angliai csapatból, Harvey Barnes-ból – akit Gareth Southgate indokoltan hívott be – és Jamie Vardy,-ból áll, aki visszavonult a válogatott futballtól. A látogatók közül Michail Antonio arra törekszik, hogy megmutassa, ő is megérdemelte az újabb angliai meghívót.

Southampton – West Brom
A Szentek behúzták első győzelmüket, míg a vendégek egy emlékezetes meccsen játszottak döntetlent a Chelsea ellen. Előre valószínűleg rábólintottak volna az 1 pontra, de 3-0-ról biztos volt bennük csalódottság. Hasenhüttl gárdája tavaly az egyik legrosszabb hazai mutatót hozta a bajnokságban, de ez kötelező győzelem Ings és társai számára.

Arsenal – Sheffield Utd
A Sheffield kicsit azt a szindrómát követi, hogy az újonc egy jó idény után a következő szezonban sokkal nehezebben teljesít. Ezt mutatja a három vereség is. Az Arsenal vegyes élményekkel zárta a liverpooli túrát, a bajnokin erőt demonstrált a Klopp gárda, bár vezetett esélye sem volt Arteta csapatának, ezt ő is elismerte. A Liga kupa mérkőzésen viszont újabb büntetőpárbajt nyert a bajnok ellen. A hazaiakhoz tartozó friss hír, hogy a liverpooli Brewster leigazolásával erősíthetnek, soha ennyit (23.5 m font) PL-ben még nem bemutatkozó fiatal angolért még nem fizetett senki!

Wolves – Fulham
A farkasok aligha lettek volna színtelenebbek, ha bujkáltak a West Ham-en, Nuno Espírito Santo „a koncentráció hiánya, a szorongás és a hibák … nincs szervezettség” problémájára hívta fel a figyelmet. Matt Doherty és Diogo Jota távozása – Jonny hosszú távú sérülésével együtt – gyengébbé tette őket, mint egy néhány héttel ezelőtt. Lehet, hogy a Fulham nem áll megfelelő helyzetben, hogy ezt kihasználja, mivel katasztrofálisan kezdte a szezont, és a pálya mindkét végén kevés minőséget mutatott.

Aston Villa – Liverpool
Két hibátlan csapat találkozik a forduló záró mérkőzésén, sőt a hazaiak még gólt sem kaptak eddigi két meccsükön. A birminghami gárdához érkezett a héten a Chelsea-től Ross Barkley, aki válogatott társával Jack Grealish-el együtt nyugodtabb szezont biztosíthatnak a Villának. A bajnoknál térnek vissza a sérültek a Liga kupa búcsú nem valószínű, hogy komolyan megrázta volna Klopp együttesét. A tavalyi vendégjátékuk itt több. mint izgalmasra sikerült, a 87. percben egyenlített és a 94.-ben szerezte a győztes gólt a Mersey parti csapat!