Barcelona

Zubizarreta: „Martino megkérte Messit, hogy ne emlékeztesse folyamat a hatalmára”

A korábbi barcelonai sport igazgató, Andoni Zubizarreta Vicente del Bowquevel beszélgetett. Szóba került a karrierje megújítása, és természetesen a nyár legforróbb témája is: Leo Messi távozása.

„Vannak olyanok, akik sokkal többet jelentenek, mint egy nagy játékos és Leo egy közülük. A távozása fájdalmas lenne, mint játékos, de a ligának, a gyerekeknek is, akik a legjobbak akarnak lenni.”

Messi annak ellenére, hogy régóta a csapat játékosa, Zubizarreta szerint ezt nem mutatta meg, hogy mennyire jó csapattárs: „Messi elbukott, mint csapattag, nem egy jó csapattárs, és nem jó a viselkedése a csapatnál. Az Ő nagy problémája, hogy saját magával versenyzik.”

A korábbi kapus arról is beszélt, hogy mennyire fontos a csapat sztárjai összhangban legyenek az edzővel, mert akkor tud az egész csapat megfelelően működni, de szerinte vannak olyan játékosok akik nem állnak be a sorba. Visszaemlékezett egy esetre, amikor még a Barca sport igazgatója volt Messi és Tata Martino (akkori edző) között: „Tata Martino, amikor még a Barcelonánál volt azt mondta Leonak az egyik edzésen: Tudom, hogy ha felhívod az elnököt, akkor kidob a csapattól, de ezt nem kell minden megmutatnod, tudom.”

forrás