Barcelona

Lionel Messi: Az igazság az, hogy már régóta nincs semmilyen projekt itt.

Lionel Messi a Goal.com-nak adott exkluzív interjújában elismerte, marad a Barcelonánál a 2020/21-es szezonra, ahogy a frusztrációját is a vezetőséggel.

Az argentin sztár sose menne bele bírósági harcba kedvenc csapatával, de úgy hiszi, hogy itt az idő a továbblépésre, ami most a jogi harc miatt nem valósul meg.

„Sose perelném be életem csapatát, így maradok a Barcelonánál.

„Elmondtam a klubnak, különösen az elnöknek, hogy távozni akarok. Egész évben mondtam. Úgy hiszem eljött az ideje a távozásnak. Szerintem a csapatnak több fiatalra, új játékosokra van szüksége, úgy gondolom az időm lejárt.”

„Mindig azt mondtam, hogy innen akarok visszavonulni és itt maradok. Ugyanakkor győztes projekt is kell, hogy trófeákkal bővítsük a Barcelona történelmét.”

„Az igazság az, hogy már régóta nincs semmilyen projekt a klubnál. Csak a lyukakat fedik be.”

„Mindig is a családom és a klub a legfontosabb számomra.”

„Nehéz év volt, sokat szenvedtem az edzéseken, a mérkőzéséken és az öltözőben is.”

„Bartomeu mindig azt mondta, hogy a szezon végén dönthetek a maradásról vagy a távozásról, de nem tartotta be a szavát.”

„Nem fogok a Barcánál maradni, de a hozzáállásomon ez nem fog változtatni. Mindent bele fogok adni. Nyerni akarok, versenyző vagyok és nem szeretnék veszíteni. A legjobbat szeretném a klubnak, az öltözőnek és magamnak is.”

„Jelenleg nem tudom mi fog történni. Új edző és új ötlet van. Ez jó, de nem tudjuk a csapat hogy fog reagálni rá és versenyképesek leszünk-e.”

„A fax hivatalossá tette, de a szezon során többször mondtam az elnöknek, hogy távozni akarok, eljött az ideje, hogy új célokért küzdjek.”

„A fax elküldése hivatalossá tette, hogy távozni akarok, és szabad vagyok a szerződésem utolsó évétől. Nem akartam zavart okozni, vagy harcolni a klubom ellen, de hivatalossá kellett tennem, döntöttem.”

„Ők azzal érvelnek, hogy nem Június 10 előtt küldtem a faxot, de épp egy sorozat kellős közepén voltunk, nem az volt a megfelelő idő rá. Amúgy is, az elnök mindig azt mondta nekem: ‘amikor vége a szezonnak dönthetsz a jövődről’, sose mondott egy konkrét időpontot.”