Barcelona

Sajtóhírek: Lionel Messi bejelentette távozását a Barcának

Lionel Messi döntött a jövőjéről, és ami korábban elképzelhetetlen volt, 20 év után távozik a Barcelonától. A TyC Sports exkluzív információi szerint ezt már kommunikálta a klub felé.

A csalódást keltő szezon után, a csapat elmúlt éveinek legnagyobb krízisében, miután találkozott Ronald Koemannal, távozik a csapattól, ahol történelmet írt.

A 33 éves játékos már karrierje késői szakaszában van, és most új kihívást keres. A Manchester City érdeklődik iránta, az Inter álom igazolása lenne, de ott van meg még az MLS is, na meg a Newell’s ajtaja is nyitva van előtte, ha hazatérne levezetni.

Messi távozása óriási kérdés. A jelenlegi szerződését 2017-ben írták alá, és van egy záradék amivel a 2020/21-es szezon kezdete előtt távozhat.
Ma, nem sokkal ezelőtt közölte a csapattal, hogy ezzel élni fog.

Sajnos ez most nem április 1-i vicc, tényleg közel vagyunk, hogy egy éra lezáruljon.

Puyol twitteren elköszönt Messitől:

Frissítés: A Barcelona elismerte Messi döntését, de szerintük a záradék lejárt június 30-án, az argentin szerint viszont a FIFA meghosszabbította a szezon végét augusztusig (a koronavírus miatt) így az ő záradéka se járt le. Nem fog PCR teszten és edzésen megjelenni.

Frissítés 2: A Cero szerint azonnal összehívták válság értekezletre az igazgató tanácsot.

Frissítés 3: Az Association Press (AP hírügynökség) megkapta azt a dokumentumot a Barcelonától, amiben Messi távozását kérte. Így most már hivatalos. Történelmi nap a Barcelona és a labdarúgás történetében is.

Frissítés 4: A BBC szerint Bartomeu felajánlotta azonnali távozását, ha Messi marad a csapatnál.