BarcelonaLa Liga

FC Barcelona: lehetséges-e az újjászületés?

Miután szombaton a Bayern München egy megsemmisítő 8-2-es vereséget mért a katalán sztárcsapatra így elszenvedte minden idők legnagyobb Bajnokok Ligája vereségét a Barca. Nem meg lepő hogy egyből elindultak a változások a csapaton belül. Közös megegyezéssel szerződést bonott Eric Abidal aki a sportigazgatói posztot töltötte be illetve 2007 és 2013 között erősítette a gránátvörös kékeket. Emelett elküldték Quique Setién-t a kis kapdról (ami az elmúlt időszakot elnézve nem meglepő). Már meglett ki fogja ezentúl vezetni a katalánokat mégpedig Ronald Koeman aki 1989 és 1995 között szintén játszott a Barcelonában.
Bár Josep Maria Bartomeu sokak bánatára nem mondott le sőt nem is tervez arra hivatkozva hogy a hibáit akarja jóvá tenni.

Ám ez a megújuláshoz kevés, így a játékos állományban is nagy változások lehetnek. Ter Stegen, Lenglet, De Jong és Messi aki érinthetetlen illetve a két saját nevelésű tehetség Ansu Fati és Riqui Puig, így már Suárez eligazolására is van esély amiről mostanában egyre többet lehet hallani.

Vajon Komean keménysége elég lesz ahhoz hogy az öltözőben uralkodó káoszt rendbe rakja, meg olyan játékos mozgás legyen a csapatnál ami hosszú távra hasznos lehet? Ez még sajnos a jövő zenéje de mi tűkön ülve várjuk milyen egyéb változások lesznek a Barcelona csapatában.