Barcelona

Egy korszak vége – Barcelona

Több mint 10 éve nem volt ilyen rossz szezonja a Barcelonának, mint a 2019/20-as idény.

Péntek este a Barcelona történelmi vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától, 2008/09 óta ez az első szezon, amikor a katalán csapat nem nyer trófeát.

Igazából a repedések jelei már több éve ott vannak, ezt a híres Bajnokok Ligája kiesések is megmutatták.

A katalán csapat kiesett az előnyből a Roma és a Liverpool ellen is az elmúlt években, igaz, a La Liga bajnoki címek elfeledtették a Bajnokok Ligája szerepléseket.

A Barcelona péntek este esélytelenebb volt, de nem sokan mertek nagyobb összegben fogadni ekkora vereségre. A csapat visszajutott oda, ahol ezt a korszakot még a 2007/08-es idény végén elkezdték.

Akkor egy véleményes edzőt váltott Pep Guardiola, és megreformálta a kissé fáradt keretet. Több szerepet kapott nála Lionel Messi, Gerard Pique és Sergio Busquets is, de most sajnos nem várják a lehetőséget ekkora nevek.

Esély sincs a forradalomra

Balszerencséjére a katalán csapatnak nincs pénz a klubnál igazolásokra, rengeteget fizetnek ki a játékosoknak, és a koronavírus utáni gazdasági helyzet se jött jól.

A Barcelona úgy számol, hogy közel 300 millió eurót veszített a szezon elhalasztásával, a szurkolók távolmaradásával, és ez az összeg tovább nőhet, ha nem változik valami a következő szezonra.

Azok az elit játékosok, akik elkezdték Guardiola alatt ezt a korszakot, most már karrierjük végén vannak.

A Barcelona már nem az a csapat akitől mindenki fél.