Juventus

Juventus: A #Sarriout nem megoldás a kiesés igazi okaira

Tegnap este a Lyon kiejtette több, idegenben lőtt góllal a Juventust a Bajnokok Ligájában. Nyilván ebben benne volt a csapat edzőjén, Sarrin és Cristiano Ronaldon kívül az egész csapat, de igazából ez egy előre látható katasztrófa volt.

Fabio Paratici és Andrea Agnelli döntései már jóval előbb elindították a folyamatot, aminek ez lett a vége.

Nézzük meg az elmúlt három év átigazolási és csapatépítési politikáját.

A Juve letért a 2011-2016 közötti csapatépítési modelljéről és most valami Galaktikus módszert követnek. Minden évben vesznek egy világsztárt.
2018 CR, 2019 De Ligt, közben a csapatban alig vannak sztárok, de tele vannak lyukakkal és idősödő játékosokkal.

A jelenlegi csapatból hányan férnének be a 2012-2017 között lévő Juvéba? Csak ketten: Ronaldo és Dybala. Ez mutatja, hogy mennyit változott a csapat.

A jelenlegi csapatból hányan férnének be egy Bayernbe, Man Citybe, vagy Liverpoolba?

A Juventus középpályájával 2016 óta baj van, a 2017-es Bajnokok Ligája döntőjébe még bejutottak, de azóta katasztrófa. Mennyit is költött a Juve 2017 óta ennek a csapatrésznek a megerősítésére? 0 eurót átigazolásokra (igen, Arthur is egy könyvelési trükk volt). Csupa ingyen igazolt játékos: Emre Can, Rabiot és Ramsey 2017 óta.

A Juventus a világ legjobb középpályás sorától, Pirlo-Vidal-Pogba (Marchisio beúgróként) jutott el idáig. A világ legjobb védelmét most egy jobbszélsőnek kell játszania, nincs csere balhátvéd, és a védelem 43 gólt kapott a Serie A-ban, ami a történelem 2. legrosszabbja egy bajnoktól.

Agnelli felhozhatja mentségére a sorozatban megnyert 9 Scudettot, és igen, ez siker. De őszintén, ez a minimum elvárás egy olyan csapattól. aminek bértömege duplája a legközelebbi riválisnak (Inter).

Olasz csapat 10 éve nem nyert európai Trófeát, ez megmutatja hová süllyedt és milyen szinten van a Serie A.

Az igazi teszt egy ilyen csapatnak Európa, és a döntések/átigazolások az elmúlt 3-4 évben folyamatosan gyengítették a klubot. Ez a leggyengébb Juventus 2011 óta.

Óriási vérfrissítésre van szükség a nyáron. Nem mentem fel Sarrit, de mindenért őt sem lehet okolni.

Balszerencsés volt a Juve, és büntetőt adott ellenük egy olyan bíró, akinek soha többé nem kellene meccset vezetnie, de ha van valami pozitív a tegnap estében, akkor az az, hogy nem kell a Man City ellen játszaniuk. Az a mérkőzés Dybala és Costa nélkül igazi kivégzés lett volna.