Premier League

A pénz dönt a Premier League-ben csak?

Lassan két hete véget ért a Premier League 19/20-as szezonja, lejátszották az FA Kupa döntőjét, ahol az Arsenal talán megmenekítette a szezonját. Megvan a 3. feljutó a Fulham személyében.

Az elmúlt szezon(ok)ban a Top 6 kicsit szétbomlani látszik. A világ 2. és 3. legértékesebb kerete a Manchester City és a Liverpool elfoglalta az tabella tetejét, Guardiola csapata legutóbbi két bajnoki cím alatt 198, Klopp együttese az elmúlt két szezon 196 pontot gyűjtött! Egészen felfoghatatlan számok!

BL helyek varázsa

Alattuk. már jóval árnyaltabb a kép. a BIG6 anyagilag a többi csapat előtt jár de ezt eredményben nem mindig sikerül alátámasztani. A Chelsea és a Man. United a bajnoki tabellán helyet cseréltek a pénzügyi sorrend után. A Spurs elé egy csapat (Leicester) furakodott be. Az Arsenal helyzete őt még jóval kisebb keretből gazdálkodó Wolves is előzte, sőt az utolsó forduló előtt 10. volt az azóta friss kupagyőztes.

Van esély, hogy jövőre is a Pool-City páros dominál, így megint öldöklő harc lehet a maradék két helyért, ami BL-t ér. Változnak az idők, az idei év végén a Spurs és az Arsenal is sikernek élte meg az oly sokszor lesajnált EL belépőt!

Eminensek és vesztesek

A többi csapat közül kiemelkedik a Sheffield és a Burnley előbbi 11 utóbbi 8 helyet javított a helyezésén a pénzügyi sorrendhez képest! De a Soton és a Wolves is jó szezont futott.

Az említett Ágyúsokon kívül (-2 pozíció), az Everton (-3) rajongói sem boldogok. Míg a negatív „győztesek” a kiesés rémétől végig fenyegetett West Ham és Aston Villa, mindketten 6 pozíciót rontottak!

Még tartanak a nemzetközi kupa küzdelmei, nem lenne meglepő, ha mindkét trófea Manchesterben landolna, bár az EL-ben a Wolves is jelen van és csak győzelem esetén térhet vissza Európába.

Ami biztos a pénzköltést megkezdték a csapatok, a világ egyik legjobb, de mindenképp legértékesebb bajnoksága jövőre is vár Titeket!