Inter

Inter: Conte távozik, Allegri vagy Pochettino érkezik?

Egyre erősödnek azok a hírek, hogy miután Antonio Conte neki esett az Inter vezetésének, a kapcsolatuk megromlott és Max Allegri vagy Mauricio Pochettino érkezhet a helyére.

Contének minden oka meg lett volna ünnepelni szombat este az Atalanta elleni 2:0-ás győzelem után, második helyen végeztek 82 ponttal, ez pontosan annyi, mint amennyit Mourinhoval a 2009/10-es szezonban szereztek.

Ehelyett a meccs utáni interjúban neki esett a csapat vezetőségének, szerinte nulla védelmet kapott a média támadásaitól, és mégegyszer nem akar ilyen helyzetbe kerülni.

A Nerazzurri háza táján csönd honol, és várhatóan Conte ma (hétfőn) találkozik Beppe Marottával.

A Sky Sport Italia, a Sport Mediaset, a La Gazzetta dello Sport, a Tuttosport és a Corriere dello Sport szerint is ez már visszafordithatlan.

A kirúgás valószínűtlen, különösen a 12 millió eurós szezononkénti fizetéssel, a közös megegyezéssel távozás lehetséges.

A B terv Allegri, akit Marotta vitt a Juventushoz, miután Conte két nappal a felkészülés megkezdése után hirtelen távozott a csapattól 2014-ben.

Allegri most szabadon igazolható, szerződése lejárt a Juventusszal.

Az FCInterNews és a Tuttosport szerint a korábbi Tottenham Hotspur edző, Pochettino is ott van a pakliban.

Az argentin szintén ingyen igazolható, és a hétvégén adott interjút az El Paisnak, amiben megerősítette, hogy szívesen vállal munkát Angliában, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban vagy Franciaországban.

Ez jó hír lenne Christian Eriksennek, aki 255 mérkőzést játszott le Pochettino Spursében, és ezeken 58 gólt és 75 gólpasszt szerzett.

Eriksen januári érkezése az egyik oka amiért Conte ki van akadva a vezetőségre, olyan játékost hoztak több mint 20 millió euróért aki nem illik a taktikai elképzeléseibe.

Conte nem erőltette túl Eriksen játékát az újrakezdés után, többször inkább Macelo Brozovic, Borja Valero vagy Nicolo Barella játékára szavazott a dán helyett.