Uncategorized

Hazard-tól Osimhen-ig: Lille Európa tehetségeinek kinevelését képviseli

Az utóbbi szezonokban a Lille az európai labdarúgás számára a fiatal tehetségek kineveléséről kapott hírnevet. A klub, akik a 2010/11-es francia bajnokok voltak, sok fiatal csillag számára ugródeszkát jelentettek a top bajnokságokba.
Legutóbb Victor Osimhen távozott Észak Franciaországból, akit a Napoli csábított magához, amiért az olasz csapatnak megközelítőleg 80 millió eurót kellett kifizetni. De nem csak a nigériai támadó volt az egyetlen, aki nagyobb összegért hagyta el a Lille-t.

Eden Hazard 35 millió euró:
A Real Madrid csillaga 2005-ben került a Lille utánpótlás csapatához majd 2010-ben robbant be a köztudatba. 2012-ben igazolt az akkor BL és FA kupa győztes Chelsa-hez.

Nicolas Pepe 80 millió euró:
Az elefántcsontparti játékos volt a Ligue 1 egyik felfedezettje a 2018/19-es szezonban, mielőtt tavaly nyáron leigazolta őt az Arsenal. 22 alkalommal talált be és 11 gólpasszt adott, ezzel magára hívva Európa top csapatainak figyelmét, és az Arsenal ajánlatának nem tudott nemet mondani a francia gárda.

Rafael Leao 23 millió euró:
A portugál játékos mindössze egy évet töltött Franciaországba miután ingyen megszerezték a Sporting Cp-tól. 24 mérkőzésem 8 gólt ért el, így az AC Milan-t meggyőzte arról, hogy leigazolják.

Thiago Mendes 22 millió euró:
Nem csak Pepe és Leao voltak az egyetlen játékosok, akik azon a nyáron távoztak. Miután 9 millió euró-ért leigazolták Sao Paulo-tól 2017-ben, 65 mérkőzés után 13 millió euróval nőtt, és végül a Lyon-hoz szerződött.

Victor Osimhen: 70 millió euró (plusz 10m euróval növekedhet még):
A Lillle legutóbbi nagy eladása a napokban ment véghez, miután Osimhen a Napoli-ba igazolt. A 2019/20-as szezonban 27 mérkőzésen 13 gólt ért el, így 24,5 millió euróval növelve az értékét egy szezon alatt.

Egy klasszis csapat ha nem adják el őket:
A Lille az évek során örömmel adta el tehetségeit Európa top csapatainak. Ha tudták volna hogy milyen félelmetes XI-et hozhattak volna ki ebből, nem igazán lennének boldogok. Ezt a kezdőcsapatot a Transfermarkt állította össze.