La Liga

A La Liga nagy napja

Miközben a spanyol futball rajongók nagyobb része a mai napon azt lesi, lesz-e bajnokavatás az Alfredo di Stefano-ban, a spanyol bajnokság utolsó előtti fordulója nem kevés izgalmat és matekozást tartogat.

A leghosszabb bajnokság, melyet sose fogunk elfelejteni. Az a bajnokság, ami annyira hosszú és a vége annyira megerőltetett. A bajnokság, ami most a vége előtt két fordulóval teljesen más képet mutat, mint ősszel.

Talán soha nem volt ennyi edzőváltás és ennyi súlyos sérülés egy szezon alatt, mint a 2019/20-as spanyol bajnokságban. És még soha ennyi vita és ennyi vádaskodás, ennyi beismerés és ennyi formaváltozás se, elég csak Gareth Bale gyenge teljesítményére gondolni, vagy Griezman vesszőfutására. De most inkább nézzük a mai, utolsó előtti játéknap mit is tartogat nekünk, nézőknek, és a csapatoknak.

Ugye azt az 5 éves drukkerek is tudják, hogy ha ma a királyiak nyernek vagy a Barcelona X-el vagy elbukik, akkor a bajnoki elsőség már nem vehető el Zidane fiaitól.

De ha ma a Barca X-el vagy bukik, akkor a Villareal BL álmai is valóra válhatnak. Vagy nem.

Az Osasuna már nem fog EL induló helyre beérni, viszont Setién csapata ha győz, Zidane-ék meg mind a két mérkőzésüket elvesztenék, akkor a Barca -mindenkit meglepve, főleg magukat- megkaparinthatná a bajnoki címet.

Az Ateltico Madrid már bebiztosította a BL induló helyét a tabellán. De ha ma Bordalas-ék győznének, akkor az Európa Liga indulást jelentene nekik. Nem rossz motiváció.

A Sevilla szintén BL induló, viszont ha a Rela Sociedad nyer ma, akkor ők meg az EL-ben indulhatnak.

A Betisnek már tét nélküli a mai meccs, de az Alaves ma este az életéért küzd. Mivel Muñiz-ék számára egy győzelem kell az első osztályban maradáshoz.

A Granada is még az EL-ről álmodik. 4 ponttal a Real Sociedad és a Getafe mögött megy a matekozás. Mert ugye nem elég nekik ha ma győznek, még a többieknek is bukniuk kellene… Még az utolsó fordulóra is maradhat esélyük. Persze számtani. De reménynek remény.

A Mallorca szintén győzelmi kényszerben van ma. És közben figyelniük kell az Alavest és a Celtat meg a Leganest… Szóval itt az alsó szekcióban mindenki győzni akar és a többieket lesi.

Az egyetlen mai mérkőzés, ami 18,30-kor kezdődik, az Eibar-Valladolid. És az egyetlen olyan mai meccs a spanyol bajnoki fordulóban, aminek nincs semmilyen tétje.

Minden bizonnyal nem egy izgalmas és érdekes játék lesz a mai este. Hogy igazán nehéz legyen a nézők dolga, az egy fent említett mérkőzésen kívül az összes találkozó 21 órakor kezdődik. Körkapcsolásról és közvetítésekről ne is álmodjatok ha nem a gigászok olimposzi küzdelmeit akarjátok nézni!

Spanyol futball rajongó, a stream legyen veletek! Nagyon jó focit, jó szórakozást mindenkinek mára!

A Marca cikke nyomán, kép szintén Marca.