FociLa LigaManchester CityPremier League

Javier Tebas bírálta az UEFA döntését a Manchester City ügyében

A spanyol bajnokság, a La Liga elnöke, Javier Tebas erősen kritizálta az UEFA döntését, amit a Manchester City 2 szezonnyi eltiltását illetően hozott. A Sport Állandó Választott-bírósága, a CAS hétfőn hozott döntésének értelmében a Manchester City csapatát felmentették a pénzügyi csalás vádjai alól, és szabadon részt vehet az európai kupasorozatokban.

Még februárban kapott a manchesteri klub 2 éves eltiltást egy hosszadalmas vizsgálatot követően, amit az UEFA folytatott ellenük.

Javier Tebas hétfőn a BBC Sports-nak adott nyilatkozatában bírálta a CAS döntését: „Felül kell vizsgálnunk, hogy a CAS valóban a megfelelő szervezet arra, hogy döntéseket hozzon futball-ügyekben. Svájc egy nagy múltú ország, de a CAS nem felel meg a követelményeknek. „

A La Liga elnöke többször is felszólalt már a Manchester City vezetősége ellen, és februárban üdvözölte a döntést, mely szerint az angol csapatot kizárják az európai kupasorozatokból. „Az UEFA végre határozott döntéseket hoz.” – írta Tebas akkor a Twitteren. Majd hozzátette: „A pénzügyi Fair Play szabályainak betartatása kulcsfontosságú a futball jövőjét illetően. Évek óta fellépésre szólítottuk fel a szervezetet a Manchester City és a Paris Saint Germain ellen.”

Tebas régóta a leghangosabb kritikusa a fent említett kluboknak. A két klub tulajdonosainak üzleti modelljét károsnak tartja a labdarúgásra úgy általában.