Foci

Mit csinálnak most a 2010-es Világbajnokság spanyol hősei?

A 25 játékosból, akik a 2010-es Világbajnokságon képviselték Spanyolországot már csak 12 aktív játékos van.

Pepe Reina (Aston Villa), Raul Albiol (Villarreal), Sergio Ramos (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Sergio Busquets (Barcelona), Javi Martinez (Bayern Munich), Andres Iniesta (Vissel Kobe), Juan Mata (Manchester United), Cesc Fabregas (Monaco), Pedro Rodríguez (Chelsea), David Silva (Manchester City) és Fernando Llorente (Napoli) nem akasztott még szögre a stoplist.

Ebből a 12 játékosból  Silva (Carabao Cup), Llorente (Coppa Italia), Iniesta (Japanese Super Cup) és Ramos (Supercopa de Espana) nyertek még ebben a szezonban is bármiféle trófeát. A 2010-es keretből legalább 4 játékos lesz ott a következő világversenyen is.

Azok, akik már visszavonultak a válogatottságtól sem távolodtak el a labdarúgás világától.

Iker Casillas

2019-ben szívinfarktuson esett át, ami végül rákényszerítette a kapust a visszavonulásra. A Spanyol Labdarúgószövetség elnöki posztjára is pályázott, de ettől végül visszalépett.

Raul Albiol

2010-ben a Real Madrid játékosaként utazott Dél-Afrikába. Egy évtizeddel később, a Napoliban eltöltött sikeres évek után visszatért Spanyolországba, a Villarealba, ahol stabil kezdő lett. Ezért tavaly a válogatottba is visszatért, és ő lehet az egyik játékos, aki a jövő évi Európa Bajnokságra is kijuthat válogatott kerettagként.

Carlos Marchena

2010-ben már 30 éves volt, 2015-ben végleg vissza is vonult. Jelenleg a Sevilla Atletico edzője Paco Gallardoval együtt..

Carles Puyol

A jelenleg 42 éves Puyol a La Liga követe az UEFA keretein belül. 2014-ben vonult vissza, majd játékosügynökként kereste a kenyerét. Bojan Krkic, Carles Alena és Marca Bartra ügynöke volt többek között.

Gerard Pique

Ő is aktív játékos még. A 33 éves védőnek 2022-ig szól a szerződése a Barcelonánál, ám a válogatottságtól 2018-ban végleg visszavonult.

Andres Iniesta

Iniesta is 2018-ban vonult vissza a válogatottságtól. A jelenleg a Japán Ligában játszó 36 éves spanyolnak még egy éve van vissza a szerződéséből.

David Villa

2019-ben vonult vissza a Vissel Kobe csapatából. Amerikába ment, ahol alapított egy csapatot Jonathan Krane-nel, a Queensboro FC-t.

Xavi Hernandez

2017-ben hagyta el a Barcelonát, Katarba ment, ahol megtette az első lépéseit az edzői karrier érdekében az Al Saddnál. Eddig a Sheikh Jassim Kupát sikerült megnyernie, illetve az Ázsiai BL negyeddöntőig vezette a csapatát. A Barcelona szurkolói leginkább Xavit látnák legszívesebben a csapat kispadján.

Cesc Fabregas

2010-ben Arsenal játékos volt, majd a Barcelonához került, azután visszatért a Chelsea-be, most a Monaco játékosa.

Joan Capdevilla

Az Espanyol sportigazgatója jelenleg.

Victor Valdes

Egy komoly sérülés után vonult vissza, majd edző lett. a Unio Atletica d’Horta edzője jelenleg.

Juan Mata

A most 32 éves játékos 2014-ben került a Manchester United csapatához, ahol a mai napig játszik.

Xabi Alonso

2017-ben vonult vissza és egyből edzőnek állt. Jelenleg a Real Sociedad utánpótlásának az edzője.

Sergio Ramos

A 34 éves védő a sokadik aranykorát éli éppen a Real Madridnál. A válogatott csapatkapitánya szerződéshosszabbítás előtt áll a Királyiaknál, és ha nem sérül meg, akkor a 2021-es EB-n is biztosan ott lesz.

Sergio Busquets

10 évvel később is a válogatott és a Barcelona kihagyhatatlan kezdője.

Alvaro Arbeloa

A Real Madrid fiókcsapatának a legnagyszerűbb időszakának volt a tagja, visszavonulása után a Királyiak nagykövete volt. Jövőre pedig edzői feladatokat fog ellátni az utánpótlás csapatoknál.

Fernando Torres

2019-ben vonult vissza. Jelenleg sok labdarúgással kapcsolatos projektben vesz részt.

Pedro Rodriguez

A 2010-es csapat nagy meglepetése volt. A Chelsea-nél eltöltött 5 év után úgy döntött új kihívások elé néz.

Fernando Llorente

A tavalyi szezonban bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe a Tottenham Hotspur-el, ebben a szezonban pedig a Coppa Italia döntőjét nyerte meg a Napolival.

Javi Martinez

Ő volt Del Bosque titkos fegyvere a sokoldalúságának köszönhetően. 2012-ben lett a Bayern München játékosa, és 7 év után ezen a nyáron elhagyja a bajorokat.

David Silva

A Valencia aranykorának volt aktív részvevője, majd a Manchester Cityhez került, ahol klub-ikon lett. Ezen a nyáron ő is csapatot vált majd.

Jesus Navas

Egy rövid manchesteri kitérő után visszatért a Sevillához, ahol szélsőből jobb bekk lett. A válogatottból is kihagyhatatlan továbbra is.

Pepe Reina

a Liverpoolnál töltött 8 év után a Napoli, majd az AC Milan játékosa lett. 2020. januárjában visszatért a Premiere League-be az Aston Villa játékosa jelenleg.

Vicente del Bosque

Spanyolországgal 2010-ben VB győztes, 2012-ben pedig EB győztes lett, folytatva Luis Aragones munkáját és sikerét. Egészen 2016-ig volt a válogatott vezetőedzője, majd végleg visszavonult.