BarcelonaLa Liga

Barcelona: Setien a sarokban

Quique Setien úgy érzi megfelelő módon támogatva van, mint a Barcelona edzője. Legalább is ezt nyilatkozta az Atletico Madrid elleni döntetlen után. Az igazság az, hogy egyáltalán nem lehet biztos az állásában, minden attól függ, hogy a bajnoki címért folytatott küzdelemben hogyan szerepel majd a csapata. Ezen felül természetesen vannak még tényezők, amik Setien sorsáról dönthetnek.

Eredmények

A Setien vezette Barcelona nem tudja dominálni a játékot a visszatérés óta. A katalánok 3 alkalommal játszottak döntetlent, és a vezető helyüket is elveszítették. Ha Setien csapatát összehasonlítjuk az Ernesto Valverde csapatával, akkor kiderül, hogy az edzőváltás nem segítette jobb eredményeket elérni a katalánokat. Valverde a meccsei 61.54%-át megnyerte, Setien pedig jelenleg 61.11%-on áll. Valverdével 2.31 gólt rúgtak meccsenként, Setiennel 1.83-at.

Játékstílus

Az egyik oka annak, hogy a Barcelona Setient nevezte ki edzőnek, az az volt, hogy a katalánok visszatérhessenek a tradicionális játékstílusukhoz. A labdabirtokláson alapuló kreatív, direkt játékhoz. Ennek ellenére szinte semmi változás nem állt be a csapat stílusában január óta. Először ezt azzal magyarázták a klubhoz közel állók, hogy Setiennek nem volt elég ideje a csapattal foglalkozni, de a kényszerszünet után sem változott a helyzet. Az elmúlt hetek döcögése rámutatott arra, hogy az edző mondanivalója nagyon nehezen jut el az öltözőbe.

Az öltöző

A Barcelona öltözője nem Setien pártján áll. Legalább is a nagyobb része. A másodedző Eder Sarabia viselkedése rengeteg súrlódást okozott a játékosok és az edzői stáb között. És vannak olyan játékosok, mint Griezmann, aki nem kap elég lehetőséget, és ami miatt már többször is kifejezte az elégedetlenségét.

Kulcsfontosságú néhány nap

A következő napokban eldől majd Setien sorsa a klubnál. Mire a Barcelona a Villarealt fogadja, addigra a Real Madrid már 7 ponttal is vezethet a tabella élén. Zidane alakulata még a kevesebb játszott meccsel is vezeti a bajnokságot jelenleg. A madridiak a Getafét fogadják csütörtök este, majd Bilbaóba látogatnak vasárnap. Az eredmények függvényében vasárnapig eldőlhet a bajnoki cím és Setien sorsa is.