Barcelona

Iniesta: A Barcelona elveszíthet meccseket, de soha nem veszítheti el az identitását

Miután részese volt a Barcelona egyik legsikeresebb csapatának 2011-ben, Andres Iniesta jól tudja mit is jelent a Gránátvörös-kékeket képviselni. Szerinte a klub elveszíthet meccseket, de nem engedheti meg magának, hogy elveszítse az identitását.

A pletykák szerint a katalánok legutóbbi Celta Vigo elleni gyenge teljesítménye után sokan megkérdőjelezték Quique Setien jövőjét a csapatnál.

Iniesta a Corriere dello Sport-nak adott interjújában fejtette ki a véleményét a csapatról.

“Annak érdekében, hogy egy csapat sikeres legyen a futballban, egy csapatjátékban, sok mindennek teljesülnie kell. 2011-ben nagyszerű edzőnk volt, Pep Guardiola, és egy generációnyi játékos, aki együtt lett sikeres. A tehetség a csapatnál egész hihetetlen volt.”

Guardiola szerződése 2021 nyarán lejár, és egyelőre nincs arról hír, hogy hosszabbítana vele a Manchecter City. A Barcelona is ugyenekkor fog elnökségi választásokat tartani, és sok szurkoló arról álmodozik, hogy Guardiola esetleg visszatér a csapathoz. Iniestának is tetszene ez a felállás.

“Minden eshetőség más és más. Egy csapat identitását elsősorban az adja, hogy az edzője hogyan játszatja azt. Ha Guardiola Indiába menne edzőnek, akkor ott is azt a focit játszanák, amit Pep mindig is bemutatott a csapatainál.”