La LigaReal Madrid

Real Madrid: Asensio második otthona

Minden meccs, amit Marco Asensio játszik az utóbbi időben, az igazán speciális. Ez annak köszönhető, hogy 10 hónappal ezelőtt az előszezon során súlyos térdsérülést szenvedett. A vasárnap esti mérkőzés pedig még azért is lehet fontos a 24 éves spanyolnak, mert pont az Espanyol színeiben játszotta az első perceit a La Ligában.

A Real Madrid 2015-ben kölcsönbe adta az Espanyolnak, az első ellenfél, akik ellen játszott pedig a Real Sociedad volt. Ezen a meccsen és az az után következőn a Valencia ellen is adott 1-1 gólpasszt.

Marco Asensio annyira jól játszott, hogy Vicente del Bosque is felfigyelt rá, és be is válogatta a 2016-os Európa Bajnokságra készülő spanyol válogatottba. A szezont az Espanyol végül a 13. helyen zárta, és Asensio 4 gólig jutott.

A Real Madrid ezek után úgy döntött, hogy a 2016/17-es szezonra visszarendeli Madridba Asensiot. Ebben az évben a Királyiak megnyerték a Bajnokok Ligáját és a La Ligát is. Ezután 2 évnyi hullámvasutazás következett, aztán végre kezdte megmutatni, hogy mire is képes igazán. Majd jött az előszezon, a sérülése és a hosszú felépülés.

Ma este ismét visszatér egykori sikerei helyszínére, és remélhetőleg 2019 után ismét betalál az Espanyol kapujába.