Uncategorized

Megvannak az FA Kupa eldöntősei!

Hosszú idő után nincs meglepetés csapat a 4 között az FA Kupa véghajrájában. Az úgynevezett Big6 4 együttese jutott be! 2006-07-es szezonban a Chelsea a Man. United. ellen nyert 1-0-ra.

Norwich City – Man. United 1-2 (hu)

A Premier League leggyengébb csapata fogadta a még 3 versenysorozatban érdekelt Vörös Ördögöket. Érdekesség, hogy OGS pihentetett egy két ászát és így is majdnem háromszorosa volt a kezdőcsapat értéke (amennyiért vették a játékosokat), mint a Norwich teljes kerete (133 millió Euró). Ez a Spurs-öt búcsúztató Kanárik ellen nem látszott, közel álltak az újabb büntetőpárbajhoz, de végül a hosszabbítás vége előtt a világ legdrágább védője továbbjuttatta együttesét.

Sheffield Utd – Arsenal 1-2

Nem ment könnyebben Arteta csapatának sem, ahhoz a Sheffield-hez látogatott, aki az újrakezdés óta 3 mérkőzésen gólt sem rúgott. A vendégek Pepe büntetőjével szereztek vezetést. A hazaiaktól – jogosan – a VAR elvett egy gólt. A második játékrészben egy, idei szezont tökéletesen jellemző találatot szenvedtek el. Két Arsenal játékost érintve került McGoldrick elé a labda. Végül a rendes játékidő hosszabbításában Ceballos mentette meg őket az újabb extra időtől.

Leicester City – Chelsea 0-1

Az egyetlen rangadónak számító párosítást a vendégek várták jobb formában kettőből kettőt nyertek az újrakezdés óta, csütörtökön ők zárták le a 19/20-as angol bajnokságot a manchesteri Kékek legyőzésével! A Rókák két döntetlenükkel felhozták a Chelsea-t a nyakukba, 1 pont a különbség közöttük. A mérkőzést végül Barkley góljával Lampard csapata hozta. Brendon Rodgers együttesének sokáig fantasztikusnak tűnő szezonja könnyen elcsúszhat.

Newcastle – Man. City 0-2

Aligha bánták a hazai drukkerek, hogy ma nem lehettek részesei az első félidőnek. Kevin de Bruyne góljánál 14%-os! labdabirtoklásnál tartottak a Szarkák. A méltatlan játékot jól mutatja a gólszerző több sikeres passzal rendelkezett az első félidőben, mint a nyáron nagybevásárlásra készülő Newcastle. Otamendi megpróbálta izgalmassá tenni a negyeddöntőt, de Sterling góljával, ha voltak is nem maradtak kérdések.

Esélyek a folytatásban

A Kupa „eminensei” találkoznak a folytatásban. Az Arsenal (13 győzelem) próbálja megállítani a címvédő Manchester City-t (5), míg a másik oldalon a két évvel ezelőtti, valamint a 2006-07-es visszavágót ismétlik. a legutóbbi 5 döntőjét nyerő Chelsea (8) fogadja a Manchester Unitedet (12).