Átigazolási HírekBarcelonaJuventusLa LigaSerie A

Barcelona: Az Arthur-Pjanic csere előnyei és hátrányai

A csere, ami után Arthur Juventus, Pjanic pedig Barcelona játékos lesz a nyári átigazolási időszakban meg fog valósulni. A Barcelona szándéka az, hogy felfrissítse a középpályát egy tapasztalt szélsővel. Számos kérdést felvet ez a csere, elsősorban azt, hogy vajon jól járnak-e vele a katalánok?

Gazdaságilag: A Barcelonának figyelnie kell a költéseit, az Arthurért kapott pénz jól jön, még akkor is ha egy részét elviszi Pjanic megszerzése. Ez az a fajta kreatív pénzügyi megoldás, amihez a Camp Nouban már hozzászokhattak az utóbbi időben.

Kor: A Barcelona egy 23 évest ad egy 30 évesért. Arthur még a pályája elején tart, még van ideje tanulni, fejlődni, Pjanic viszont a vége felé közelít.

Fizikai adottságok. Arthur 9 alkalommal volt sérült 2 szezon alatt, Pjanic csak 3 alkalmat hagyott ki ugyanannyi idő alatt a Juventusban. Pjanic alkalmazkodik minden pozícióhoz, míg Arthurt nehezen lehet alkalmazni a pálya más területein. Nem minden játékos tud azonosulni a katalánok játékával, de Pjanic eddigi karrierje arra enged következtetni, hogy neki ez menni fog.

Gólok: A két játékos hasonló mutatókkal rendelkezik, bár Pjanic adottságai jobbak ebben a tekintetben. Bár Messivel a Camp Nouban bizonyára nem lesz szükség a szolgálataira, de az egyik legjobb szabadrúgáslövő Európában.