La LigaReal Madrid

Real Madrid: 7 tényező, ami az első helyet hozta

A Real Madrid visszavette az első helyet a La Liga Santanderben. Ehhez számos feltételnek kellett teljesülnie, de csupán 8 nap és 3 meccs alatt újra a kezükbe vették saját sorsukat.

Versenyszellem

Gregory Dupont munkája az előszezon során most kifizetődőnek látszik. Az Eibar elleni második félidőt leszámítva az eddigi összes ellenfelet nagy kedvvel játszották le Zidane legényei.

Újra Zidane a főnök

A Levante és a Betis elleni vereségek után a csapat morálja szenvedte a legnagyobb csorbát. Most azonban Zidane pozitív gondolkodásmódja a csapatra is ráragadt.

Stabilitás és hatékonyság

A csapat minden szekciója a saját feladatához ragaszkodik a pályán. A védelem hatékony és a csatárok is teszik a dolgukat. 3 meccsen eddig 8 rúgott és 2 kapott gólja van a Királyiaknak.

Hazard és Asensio

A régóta sérült páros visszatérése új színt hozott a madridiak játékába.

Benzema góljai

Minden nagy csapatba szükség van egy klasszis 9-esre, és Benzema épp a legjobbkor bukkant fel ismét, hogy húzza egy kicsit a csapat szekerét. Elvégzi a piszkos munkát is a többiek számára, és halálos a tizenhatoson belül.

Csapatmenedzsment

Az adott körülmények között Zidane-nak minden elérhető játékosra szüksége van, és a francia mester kiválóan menedzseli őket. Kérésére mindenki egy fokozattal feljebb kapcsol.

Alkalmazkodás a Di Stefáno Stadionhoz

A Real Madridnak ezt az új környezetet is meg kellett szoknia, amit – ahogy mondani szokás – csont nélkül vett a csapat.