BarcelonaLa Liga

Sevilla – Barcelona beharangozó

Két kapott gól nélkül lehozott mérkőzés után a Barcelona pénteken Sevillába látogat a Ramón Sánchez Pizjuánba, ahol Julen Lopetegui és csapata vár rájuk. A katalánok még hátra lévő meccsei közül ez az egyik csapat, amelyik megállíthatja őket.

Setién meglepetésre a hétközi fordulóban Ansu Fatit a kezdő tizenegybe rakta, ami végül jól végződött, hiszen a fiatal guineai származású spanyol szerezte az első gólt a meccsen. A pénteki meccsre viszont mindenki Luis Suárezt várja a kezdőbe. Az uruguayi eddig kevés játékidőt kapott, de úgy tűnik készen áll már egy teljes mérkőzésre is.

Leo Messi helye továbbra is megkérdőjelezhetetlen. Az argentin már több, mint 700 gólnál jár ami az összes meccset illeti, és Setién is úgy véli, hogy „ideális lenne, ha betalálna pénteken.” Ami azt illeti Messinek a Sevilla a kedvenc ellenfele, ami a gólszerzést illeti. 38 Sevilla elleni meccs alatt 37 gólt szerzett.

Frenkie de Jong és Sergi Roberto valószínűleg nem kezdenek majd, kisebb sérüléseik miatt, Samuel Umtiti pedig eltiltás miatt. A középpálya összeállítása is problémásabb terület jelenleg a Barcelona csapatánál. Arthur nem villog a visszatérés óta, ami felreppentette az átigazolási pletykákat, hasonló helyzetben van Ivan Rakitic is, bár a horvát ilyen helyzetben volt az egész szezonban. Jordi Alba lehet a befutó Busquets mellé a szakértők szerint.

A Sevilla úgy vág majd neki az összecsapásnak, hogy minden játékosára számíthat. Noliton kívül, aki a Celta Vigoban folytatja. Lopetegui szeretné bebizonyítani, hogy a két még kiadó Bajnokok Ligája hely közül az egyik a Sevilláé lesz. Két visszatérő lesz az andalúzoknál, Lucas Ocampos és Diego Carlos. Ocampos a támadások vezére volt az ezt megelőző meccseken, rendszeresen helyzetbe hozva Munirt és Luuk de Jongot. Diego Carlos pedig olyan formajavulást mutatott be eddig, hogy lassan már az összes nagy európai csapat bejelentkezett érte.

A Sevilla nem szeretné, ha ismét beleszaladnának egy 4-0 arányú verségbe, mint az első meccsen. A Barcelona azt a találkozót 9 emberrel fejezte be, miután Ronald Araujo gólhelyzetben, utolsó emberként szabálytalankodott a ziccerben kilépő Chicaritóval, így a játékvezető azonnal kiállította. Hasonló sorsa jutott Dembélé is, aki reklamálás közben kiverte a spray flakont Antonio Mateu Lahoz játékvezető kezéből.

Sevilla : Vaclík; Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón; Fernando, Gudelj, Óliver Torres; Ocampos, De Jong, Munir.

Barcelona : Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic, Vidal; Messi, Griezmann, Luis Suárez.

Játékvezető : José Luis González González (C. Castellanoleonés).