Hacienda BernabeuReal Madrid

Álmodtunk egy világot…

…és valóra vált.

Igen, drága Madridisták. Ez a tegnapi második félidő, amire vágytunk. Nem, ne is nézzünk vissza az Eibar elleni első félidőre. Ez kell, amit tegnap láthattunk.

Így kell a pályára lépni 9 hónap kihagyás után. Marco Asensio -ha most nem nézzük azt a tényt, hogy azonnal, első labdaérintésével gólt szerzett- megmutatta, milyen egy csatár.

A mérkőzésen egyébként is mind technikailag, mind csapatjátékkal volt egy tücsökpöcsnyi fölénye a királyiaknak. Zidane kezdője presszionált az első félidőben is, és a gyorsan kontrázó ellenfél csak akkor jelentett veszélyt, ha a védőink nem jól helyezték vissza magukat (Mendynek volt egy nagyon rossz helyezkedése, kaptuk is a gólt-az lett aztán les).

De ha támadott a Valencia, Courtois se aludni volt a kapuban. Ha kellett, bravúrozott. Hála neki, mert most nagyon szükség volt rá IS.

És szemmel láthatóan Karim Benzema és Eden Hazard között jó a kémia. Értik és érzik egymást a pályán. Eden megmutatta végre mitől is annyira jó. Remekül olvassa a játékot, fergetegesen cselez és teszi mindezt könnyed eleganciával. Akik látták is a játékot nem csak a meccset nézték, az első félidő után már tudták, ez a Hazard kellett ide.

Karim meg na. Tudom. Megosztó személyiség és sokan még mindig nem szeretik és nem hisznek benne. De azt a 21 gólt csak megrúgta ebben a szezonban. És átvette az örökranglistán az 5.helyet, immár több gólja van, mint Puskásnak.

Aztán ehhez a duóhoz csatlakozott Marco. Ha valaki visszatérésére vártunk, az ő volt. Amikor lesérült tavaly nyáron, éppen olyan álom formában volt, hogy a habfehér szívek megszakadtak. És tegnap beállt, az első labda érintéssel szerzett egy gólt, ezután még kiosztott egy gólpasszt.

Mindeközben persze ne feledkezzünk meg a többiekről se. A csapat szépen vitte föl a támadásokat. Ramos, Kroos, Modric, Carvajal, Casemiro is brillíroztak. Varane újra bemutatott néhány elegáns védést. Ezt nagyon szeretem benne. Ahogyan finoman „csak”elveszi az ellenfél támadójától a játékszert, ez az ő védjegye. Casemiróé meg az, hogy teljes testtel védekezik. Nem fél odapakolni magát akkor sem, ha a piros veszélye lebeg a feje felett. Ramos az Ramos, sose okoz csalódást. Modric és Kroos de még Carvajal is nem egyszer voltak veszélyesek az ellenfél kapujára. A Valencia védői-akarom mondani a játékosai, mert ehhez mindannyiuknak védekezni kellett-a végén nem is tudták, kit fogjanak. Minden játékosunkban benne volt a gól. Ezzel sikerült az amúgy remekül védekező ellenfelet úgy szétzilálni, hogy jöttek a találatok.

Igazi élmény volt a tegnapi este. Hazard. Benzema. Asensio. Ettől a három névtől hangos a spanyol sajtó. Nem véletlenül. A hónapok óta tartó munkája Zidanenak most látszik beérni. Csapat épült. Csapatjátékot láttunk. Látszódott ez korábban is, de tegnap teljesedett ki. Ezt meg kell tartani, nem kiengedni. Asensiora persze fokozatossággal pakolni a perceket, de Hazard szemmel láthatóan nem csak bírta, de kifejezetten élvezte a játékot a teljes játékidő alatt.

Remélem a bajnokság folytatásában is látunk még a tegnapihoz hasonló pillanatokat. Méltán lehetünk most optimisták. Néhány könnyebbnek tűnő meccs következik, de ne legyünk elbizakodottak. Ez itt a La Liga. Minden meccs döntő!