Juventus

Cristiano Ronaldo az első focista a milliárdosok klubjában

Cristiano Ronaldo lett az első focista aki karrierje során több mint 1 millió dollárt keresett, és a harmadik sportoló akinek aktív pályafutása alatt sikerült.

A Forbes magazin riportja szerint Cristiano Ronaldo 105 millió dollárt keresett az elmúlt évben, ezzel túl lépte az 1 milliárd dollárt. Tiger Woods és Floyd Mayweather után a harmadik sportoló, akinek aktív pályafutása során ez sikerült.

17 éves karrierje alatt a portugál világklasszis 650 millió dollárt keresett a pályán és várhatóan ez meg fogja haladni a 765 milliót, amennyiben kitölti jelenlegi szerződését a Juventusnál.

A Nike jelenleg 20 millió dollárt fizet neki évente, miután 2016-ban élete végéig aláírt hozzájuk, csatlakozva ezzel Michael Jordanhez és LeBron Jameshez, akik szintén életre szóló szerződéssel rendelkeznek.

A játékos karrierje mellett Ronaldonak megvan a saját márkaneve: CR7, ami egy életstílus brand, benne alsónemű márkával, cipőkkel, parfümmel és most a Pestana Hotel Csoporttal közösen megnyitották az első szálodát is Madeirán.