La LigaReal Madrid

Real Madrid: Zidane kiszemeltjei a középpálya erősítésére

A Real Madrid és Zinedine Zidane is egyet ért abban, hogy Casemiro terhei enyhítésére egy újabb középpályást kell szerezniük a nyári átigazolásokkor. Eduardo Camavinga van a klub kívánságlistájának az elején.

Az is egyértelműnek látszik, hogy Zidane a saját Claude Makaleléjét szeretné a csapatba. Mármint egy francia középpályást, aki a klubnál és a válogatottban is megállja a helyét. Camavinga mellett még 3 név van a kalapban, és természetesen mind a francia bajnokságban játszanak jelenleg.

Camavinga: A Real Madrid igazolásaiért felelő Juni Calafat évek óta rajta tartotta a szemét a 17 éves francián. A megfigyelés akkor váltott komoly érdeklődésbe, amikor Camavinga 16 évesen bemutatkozott az első csapatban. A madridiak elszántak, hogy megszerezzék a rennes-i játékost, de a pletykák szerint akár 60 millió euróba is kerülhet a fiatal középpályás.

Ezek mellé még a Rennes edzője,  Julien Stephan azt nyilatkozta, hogy Camavinga szivesen maradna a csapatnál, főleg most, hogy bejutottak a BL csoportkörébe. De más források szerint Camavinga menne Madridba, és szeretne Zidane csapatában játszani.

Kante: Zidane mindig is szerette volna megszerezni Kantét. A Real Madrid akkor figyelt fel a franciára, amikor mindenki legnagyobb meglepetésére a Leicester City lett a Premiere League bajnoka 2016 tavaszán. Itt a Chelsea volt a gyorsabb és lecsapott a középpályásra, aki így 2017-ben is bajnok lett, majd 2018-ban a Világbajnokságot is megnyerte a francia válogatottal.

Kante a szakértők általános vélekedése szerint a világ legjobbja a posztján, így az ára is 80 millió euró felett mozog. A 29 éves francia neve állandóan összefonódik a Real Madridéval a francia ás az angol sajtóban is.

Soumare: A Lille középpályása ebben a szezonban robbant be a köztudatba a jó játékával. 21 évesen kicsit tapasztaltabb és kiforrottabb játékos, mint Camavinga. Az ára is folyamatosan emelkedik, köszönhetően a Liverpool és a Manchester United érdeklődésének. A Wolverhampton is ajánlott érte 40 millió eurót tavaly nyáron, de ezt az ajánlatot a Lille elutasította. A L’Équipe értesülései szerint a játékos 60 millió euróba kerül.

Tchouameni: A Bordeaux csapatából igazolt Monacoba 2020 januárjában a 20 éves játékos. Egyelőre keresi a helyét még az új csapatában, de akárcsak Soumare, ő is a jövő nagy reménysége. Jelenleg 15 millió euró a kivásárlási ára.