Foci

Ronaldo tényleg góljainak 21%-ánál kicselezte a kapust?

Terjed a neten, hogy Ronaldo karrierje alatt 88 gólnál cselezte ki a kapust, azaz találtainak 21%-ánál, más szóval minden ötödiket így szerezte.

Igaz lehet? Ronaldo a térd sérülései előtt az egyik leggyorsabb, legenergikusabb támadó volt akit valaha láttam. Ki ne emlékezne a bicikli cseleire, ami felépülése után is hatékony maradt és valóban rengeteg gólja volt, amikor beültette a kapust a hintába. Sőt! Egy olyan góljára is emlékszem a Real Madriból, ahol hozzá se ért a labdához, így hivatalosan nem is az övé, csak pár testcsellel leültette a kapust, aztán a gólpasszból így lett gól..

Na de minden 5. gól elég erős lenne. Tényleg így történt?

Nos a mai internet világában ennek gyorsan utána lehet járni, szinte egész karrierje fent van a youtubeon, így könnyedén utána lehet járni a mítosznak, csak az időt kell szánni rá.

Cruzeiro

44 gólt szerzett a csapatban, ebből háromszor cselezte ki a kapust, ami 7%-ot jelent.

Nem tétlenkedett amúgy, rögtön a harmadik felnőtt góljánál már elküldte szotyiért a hálóőrt.

Ha nem is jött össze a 21%, de ez is elég volt, hogy a PSV Európába vigye.

PSV Eindhoven

A holland bajnokság se jelentett komoly feladatot az ifjú brazil tehetségnek, két év alatt a csapatban összesen 54 találtatot szerzett, ezekből 5 előtt cselezte ki a kapust ami 9%.

Két év után úgy döntött kinőtte csapatát, és egy igazi nagyágyúhoz, a Barcelonához igazolt.

Barcelona

Egy szezont töltött el végül csak a Barcánál, de na milyen csodás szezon volt az? Úgy játszott a hátvédekkel, mint macska az egérrel. Megállíthatatlan volt. 47 gólt szerzett a katalánoknál, ebből 8-nál kicselezte a kapust ami lenyűgöző 17%.

Az idény után az Inter csapott le rá.

Inter Milan

Világrekordot jelentő összegért igazolt Milánóban, és sérüléséig tényleg a világ legjobbja volt.

Az olasz csapatnál is megtartotta a 17 %-os arányt, hiszen 59 találatból 10-szer kicselezte a kapust.

Real Madrid

2002-ben friss Világbajnokként a galaktikus Real Madridba igazolt. Itt hosszabb időt töltött el, és összesen 104 gólig jutott. A százaléka viszont elkezdett csökkenni, ami a sérüléseinek és növekvő pocakjának volt köszönhető, 11 %-ra esett vissza (ez 11 gólt jelent).

AC Milan

Ide már a túlsúllyal küzdő, a térdsérülései miatt megkopott Ronaldo érkezett. A teljesítményén is meglátszott 9 góllal zárta Milanos karrierjét, ebből egynél se cselezte ki a kapust (0%)

Corinthians

Hazaigazolt levezetni, azért még 35 gól összejött és igaz már túl volt karrierje csúcsán, de 2-szer kicselezte a kapust (6%)

Ronaldo a Brazil válogatottban

Klubkarrierjét végig vettük, de a kétszeres Világbajnok támadó a válogatottban is szórta a gólokat.

Legenda, de tényleg mit lehetne írni az egyik valaha volt legjobb brazil játékosról?

Szóval a válogatottban minden sorozatot és bemutató mérkőzést figyelembe véve 73 gólt szerzett, ebből 9-nél csinált bohócot a kapusból cseleivel… 12%

Összesítés

A 21% nem jött össze, így sajnos ezt a legendát megcáfoltuk, de azért a 11%-kal sincs oka szégyenkezni. Sőt! Nem semmi karrier áll mögötte.