La LigaReal Madrid

Real Madrid: A csapat és Zidane céljai a szezon hátralévő részére

A Real Madrid legfőbb célja természetesen a győzelem lenne a bajnokságot tekintve. Épp a La Liga felfüggesztése előtt veszítették el az első pozíciót a rivális Barcelonával szemben márciusban. Ha, és amennyiben a bajnokság folytatódik, úgy mind a csapatnak és Zidene-nak is van még bőven elérendő célja. A MARCA összeszedte a legfontosabbakat ezen célok közül.

Zinedine Zidane: A legfontosabb számára a 34. bajnoki cím megszerzése. Erről többször is beszélt már a szezon folyamán. A kényszerszünet alatt is sokat beszélgetett a játékosaival, megértette velük, hogy top formában kell lenniük annak érdekében, hogy sikeresek tudjanak lenni a bajnoki hajrára.

Thibaut Courtois: Egyetlen Real Madrid kapus sem nyerte el a Zamora díjat Iker Casillas óta. A belga jó úton halad afelé, hogy 2008 után ismét a Királyiak kapusa legyen a legjobb Spanyolországban. Jelenleg 0.66 gól / meccs átlagon áll Courtois mérlege, és ezzel előzi Jan Oblakot (0.77) és Ter Stegent is (1.12).

Sergio Ramos: A Real Madrid kapitánya eddig is rengeteg rekordot megdöntött már a klubnál, de még mindig van egy pár előtte. Kezdve a pályára lépések számával például. Ramos eddig 640 meccsnél tart habfehérben, ezzel az 5. helyen áll az örökranglistán. Az előtte helyet foglaló játékosok pedig Santillana 645 pályára lépés, Manolo Sanchis (710), Iker Casillas (725) és Raul (741). Aztán ott van még a szerződéshosszabbítás kérdése is. A jelenlegi állapot szerint Ramos szerződése 2021 nyarán lejár. Ő maga egy 2 éves hosszabbítással elégedne csak meg, de a klub viszont ragaszkodik az idősebb játékosai számára fenntartott 1 éves hosszabbításhoz.

Karim Benzema: Jelenleg a francia az első számú góllövő a Real Madrid keretében. A klub örökranglistáján jelenleg a 6. helyen áll, előtte Puskás Ferenc az 5. Ugyanúgy 5 gól a különbség kettejük között, mint Messi és Benzema között az idei év Pichichi díjáért folytatott versenyben is.

Marcelo: A brazil kijelentette, hogy mindenképp Madridban szeretne maradni a következő idényben is. A tartós formajavulása viszont még várat magára. Eddig Ferland Mendy rendre kiszorította a kezdőből, bár nem egy esetben jött már jól Marcelo tapasztalata a pályán.

Lucas Vazquez: A spanyol szerződése jövőre lejár és a klub berkein belül is sokan vitatják, hogy talán eljött az ideje annak, hogy túladjanak rajta. Zidane nincs ezen a véleményen és igyekszik Vazqueznek megadni annyi lehetőséget, amennyit csak tud. A szurkolók közül is sokan látnák inkább a fiatalokat a pályán, mint Vinicius Jr és Rodrygo, de egyelőre Zidane dönt erről.

Vinicius Jr: A kényszerszünet a lehető legrosszabbkor jött a fiatal brazil számára. Épphogy beküzdötte magát a kezdőbe és elkezdte a gólgyártást is. Igaz a 4 gólja eddig nem szenzáció, bár a Barcelona ellenit sokáig fogják még emlegetni a szurkolók. Remélhetőleg ennél sokkal többször fog még a hálóba találni a bajnokság hátralévő részében.

Eden Hazard: A legnagyobb célja az kell, hogy legyen, hogy fitt legyen a fennmaradó időben. A belgának nem sikerült eddig megmutatnia az igazi tudását a Real Madridban. A műtétjét követően jelenleg hozzávetőleg 70%-os felkészültségi szinten áll, és minden bizonnyal készen áll majd a bevetésre a júniusi kezdésre. Természetesen a szurkolók ennél többet várnak majd el tőle, többek között azt, hogy kulcsjátékos legyen a csapatban.