Atletico MadridBarcelonaLa LigaReal MadridValencia CF

Június 6-án folytatódhat a La Liga?

A Marca értesülései szerint a La Liga csapatainak kapitányai arról kaptak értesítést a Spanyol Labdarúgó Szövetségtől, hogy folytatódhat a La Liga Santander.

Természetesen ez mindaddig nem lehetséges, ameddig meg nem kapják hozzá az Egészségügyi Minisztérium jóváhagyását.

A hír alapján az edzések május 4-én vagy 11-én kezdődhetnek. Azért nincsen biztos dátum, mert a Kongresszus beleegyezése elmaradt a rendkívüli állapotra vonatkozóan, így az automatikusan meghosszabbodott május 10-ig. Amennyiben ezen nem változatnak, akkor május 11-én tudják elkezdeni a felkészülést a csapatok.

A kapitányok természetesen továbbították az üzenetet a játékosok felé. A mai vagy a holnapi napon várhatóan közzé teszik azt a megállapodást, ami a La Liga és a Spanyol Labdarúgó Szövetség között létrejött, de nekik meg kell várni, amíg arra a Legfelsőbb Sport Tanács ( CDS) is meghozza a döntését.

A legtávolabbi időpont a spanyol bajnokság folytatására továbbra is június 30. Ez a legrosszabb forgatókönyv, az érvényes szerződések miatt is, na meg mert a vége szinte össze érne a következő szezon elejével.

Természetesen szigorúan zárt kapus mérkőzések megrendezésére van csak lehetőség. De ami a rajongókat illeti, szerintem már ezt se bánnák, csak végre legyen újra futball.

A spanyol másodosztályú klubok is feszülten várják a hivatalos értesítést, hogy elkezdhetik a munkát. Természetesen minden osztályban nagyon óvatosan, fokozatosan térnének vissza, először csak kis csoportokban tartva meg a tréningeket.

Suso, a Sevilla játékosa is arról beszélt, hogy nagyon várja mindenki, hogy újra induljon a verseny, de csakis akkor, amikor már biztonságos :

„Szeretnénk befejezni a bajnokságot. Minden labdarúgó azt szeretné, hogy újra legyenek mérkőzések, minden folytatódjon úgy, ahogy az a járvány kitörése előtt volt. De ha akár 1%-nyi esély is van, ami egészségügyi kockázatot jelent, őrültség játszani” – mondta a Canal Sur Rádió műsorában.

Kiemelt kép: AS