Hacienda BernabeuLa LigaManchester CityPremier LeagueReal MadridTottenham

Zidane is segít

Zinadine Zidane, a Real Madrid edzője saját alapítványán keresztül igyekszik enyhíteni a koronavírus járvány elleni kihívások nehézségeit.

Alapítványa algériai kórházaknak juttatott felszereléseket: öt újjáélesztő gépet, ventillátorokat, monitorokat és egyéb orvosi felszereléseket juttatott Bejaia kórházának. Magát az alapítványt Zidane édesapja segítségével működteti már régóta.

Algériában a koronavírus járvány egyik legkorábban megfertőződött országa, eddig 1700 ember betegedett meg, és 200 körüli a halálos áldozatok száma.

Nem Zidane az egyetlen olyan edző, aki segítséget nyújt a járvány elleni védekezésben. A Manchester City edzője, Pepp Guardiola egymillió eurót adományozott az Angel Daniel Soler Alapítványnak, hogy segítségükkel orvosi felszereléseket vásároljanak.

Guardiola édesanyja is a járvány áldozata lett, április 6-án hunyt el. Az edző már korábban, márciusban adományozott a spanyolországi súlyos járványügyi helyzetben a védekezéshez.

José Mourinho, Tottenham edzője pedig maga is beállt az önkéntesek közé, és London szerte élelmiszert gyűjt, majd személyesen viszi házhoz rászoruló idős embereknek.

Számos edző és futball játékos segít, gyűjt és adományoz, a labdarúgás világa segít a nehéz helyzetben. Respect!

Forrás: Marca, kiemelt kép: Wikipedia