Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Marcelo Viera 12 pontban, és +1 De la Viper

M12 lassan 14 éve érkezett a Real Madridhoz. Csupán 18 éves volt. Vissza tekintünk legjobb pillanataira 12 pontban.

1: Az aláírás: 2006 november 14-én érkezett a brazil Flumiense klubjától mindössze 6 millió euróért. Ezzel gyermekkori álma vált valóra. A mindössze 18 éves játékost senki nem ismerte Spanyolországban. Az „új Roberto Carlos” jelzővel illették, amire hamarosan reagált. Méghozzá a játékával. Carlos a bálványa volt, és nagyon gyorsan felért hozzá, népszerűségben is.

2: A debütálás: 2007 január 7-én lépett először pályára a Deportivo la Coruñha ellen. Az 58.percben Michel Salgado helyére futott ki a gyepre, a Capello által vezérelt fehérek 2-0-ra vesztettek. Ez Marcelo legkedvesebb veresége.

3: Az első cím: ugyanazon évben, 2007-ben. A „visszatérők bajnoksága”. Ezen a nyáron Roberto Carlos távozik, Bernd Schuster érkezik viszont a padra. Ez a két mozzanat elősegíti Marcelo szerepének erősödését.

4: A karszalag: 2010-2011-es idényben kapta először meg a második kapitányi helyet, pontosan 2011 januárjában. Mahamadou Diarra távozásával lépett elő a második helyre, de ténylegesen a Getafe elleni május 10-ei mérkőzésen viselte először a C betűvel ellátott szalagot,a csapat 4-0-ás győzelmet aratott. Jelenleg is a második kapitány.

5: Az első kupa: 2011 április 20-án, 18 év után emelhette fel a kupát újra a fehér csapat. Egy felejthetetlen este, amikor a Guardiola vezette Barca felett aratott győzelmet Mourinho csapata. Marcelo nagyon fontos szerephez jutott, kulcsfontosságú passzt adott Cristianonak, amivel megnyílt a büntetőpárbaj felé vezető út.

6: Az első BL: A 2013-2014-es szezonban a Barca nyerte a kupát, de a lisszaboni döntőben, Ramos felejthetetlen 92,48-a után, Marcelo is betalált. Másik elvitathatatlan érdeme ezen a meccsen (Iscoval együtt), hogy amint Coentrao helyére lépett a második félidőben, remekül hatástalanította az ellenfél próbálkozásait.

7: Hosszabbít 2020-ig: 2015-ben a királyi gárda egy olyan játékost jutalmaz, aki tulajdonképpen a nulláról építette fel magát és gyakorlatilag mindent elért. A klub 5 évre hosszabbít vele szerződést. Marcelo és a Real Madrid között teljes a bizalom, a fennálló kapcsolat kifogástalan.

8: The Best: A svájcban évente kiosztott díjat először 2016-ban nyeri el. Majd 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben. Noha egyéni díjakra direkte sose hajtott, az elismerést megérdemelten kapja.

9: Hosszabbít 2022-ig: 2017-ben a klub ismét megmutatta, mennyire hisz és bízik benne. Ismét 5 évvel hosszabbítanak vele, 2022-ig. Ez a jelenleg érvényes szerződése, mivel már belép majd a 34-esek klubjába mire ez lejár, nem lesz több 5 éves megegyezés. (A Real Madrid 32 év feletti játékosokkal nem hosszabbít csak egy évet.)

10: A legzavarosabb nyár: 2018-ban el igazol legjobb barátja és csapattársa, Cristiano Ronaldo a Juventushoz. Innen repkednek fel rendszeresen a pletykák arról, hogy csalja el Marcelot maga után, noha ezt már több alkalommal is mind a két játékos cáfolta. Marcelo marad, és többször is elmondja a rajongóknak: Madrid az otthona, és innen kíván visszavonulni. Ferland Mendy érkezésével ugyan kevesebb perchez jut a játékban, de a padon ülve is együtt van a csapattal, együtt él a játékkal.

11:Marcelo számokban: Az 500. mérkőzést tavaly januárban jubilálta. 350 La Liga meccs, 97 BL mérkőzés, 32 a Copa del Reyben, 8 a klub világkupán, 9 a Spanyol Szuperkupán, és 4 európai szuperkupa mérkőzés. A második külföldi, aki a legtöbbször szerepel a klub szineiben, de már veszélyezteti Roberto Carlos 527 alkalmas rekordját.

12: Eredményei: Négyszeres spanyol bajnok, kétszer spanyol kupa és kétszer spanyol szuperkupa győztes, négyszeres Bajnokok Ligája győztes, háromszoros európai szuperkupa győztes, szintén négyszer nyerte el a csapattal a Klubvilágbajnokságot. Válogatott szinten 2008-ban az olimpián bronzérmes, 2012-ben pedig olimpiai ezüstérmes. A válogatottban 13 gólt is szerzett, a Real Madrid színeiben 39 találatot jegyez. Eddig.

12+1: Az ifjú titán: De la Viper, az új Marcelo?

A mindössze 16 éves ifjú Juvenil hajban már túl is tesz M12 frizuráján. Mivel néha megnézek az utánpótlásról videókat, neve és maga a „Viper jelenség” nem újdonság. A napokban viszont az AS is szentelt már egy cikket a fiatal tehetségnek.

Rendes nevén David de La Vibora 2003-as születésű. A hajviseletén túl a posztja is megegyezik M12-vel. Nagyon gyors mozgású, erős fizikumú fiatalember. Nem csak egy stabil falként teszi a dolgát a védelemben, de nagyon gyors játékával segíti a támadásokat is. Gyakran játszik ugyan középpályásként, akár támadó középpályás szerepben is megállja a helyét, kedvence mégis a bal hátsó hely.

Jelenleg a Juvenil C játékosa, de a célja minél előbb a Juvenil A-ba jutni. A Real Madrid szerződést is kötött már vele, mert élénk érdeklődés mutatkozott iránta a Barcelona, a Juventus, de a Manchester United és a Tottenham részéről is. De esze ágában sincs elmenni, De la Viper madridi születésű, madridi nevelés. Vele (is) azt üzeni Madrid a riválisoknak: az igazi nagy tehstségek nem hagyják el a klubot.

De la Vibora 8 éves kora óta nevelkedik a Madrid akadémiáján, 2011-2012 között a Benjamin B keretéhez tartozott. Ezzel egy másik legendához hasonlítható : Iker Casillas volt, aki ennyire fiatalon már fehér mezben volt.

Julen Guerrero is számított volna rá az U17-es nemzeti csapatban, de a koronavírus járvány miatt az Európa Kupa elmarad. Kicsi vissza esés, de egy ilyen fiatal tehetségnek még sok alkalma lesz, hogy képviselje hazáját.

Az AS cikkei nyomán, kiemelt kép színén AS.