La LigaReal Madrid

A Real Madrid és az öt napos alkudozás a fizetések csökkentése előtt

A Barcelona és az Atletico Madrid után a Real Madrid is úgy döntött, hogy csökkenti a játékosai fizetését. 10 százalékot vonnak le az éves fizetésekből, ami 20%-ra is emelkedhet, ha a szezon törlésre kerül.

A Real Madrid nem siette el a döntést, hiszen csak a hét elején lépett életbe az intézkedésük. A klub általános igazgatója, José Ángel Sanchez kizárólagos feladata volt a tárgyalás a játékosokkal az intézkedéssel kapcsolatban. Miután szinte semmilyen eredményt nem ért el ez ügyben a tárgyalás hétfőre tolódott, ahol végül mindenki beleegyezett a bérek csökkentésébe.

A csökkentés mellett arról is döntöttek, hogy 100 millió eurót kell félretenniük arra az esetre, ha a bajnokság befejezésére nem lesz mód, és 50 milliót, ha a bajnokságot mégis sikerül befejezni.

Eleinte különböző véleményen voltak a játékosok. Néhányuk csak 5%-ot szeretett volna felajánlani. Aztán a csapat kapitánya, Sergio Ramos – Zidane, Benzema, Modric, Courtois, Valverde és Lucas Vazquez által is támogatva – meggyőzött mindenkit a 10%-os csökkentésről.

A Királyiak is példát szerettek volna mutatni a gazdasági intézkedéseikkel, hiszen az övék az egyik legbefolyásosabb sportlétesítmény Spanyolországban.