BundesligaFoci

A csapat, aminek egy ultrája van! – TSG Backnang

Bizony, jól olvastad! A német ötödosztályban vitézkedő csapat a TSG Backnang a van abban a nem mindennapi helyzetben, hogy mindössze egy ultrája van. Ő nem más, mint Nico, aki mindig is helyi csapatnak szurkolt. De Nico esetében nem csupán arról van szó, hogy kijárogat a kedvencei meccseire, hanem igenis komolyan veszi: minden hétvégén, ha kell órákat utazik a vonaton dobokkal, zászlókkal és transzparensekkel. A Copa90 Stories videójának segítségével bemutatjuk ezt az egyszemélyes kemény magot, amelyet a hatalmas fanatikus, Nico alkot egymaga.

Ez a cikk eredetileg a focijava.hu oldalon jelent meg.

Etzwiesen Stadion, a TSG Backnang hazai pályája. Természetesen Nico ide is követi a csapatot, ugyanis ezen az őszi délutánon is meccsel a csapata. Zászlók, füstölők, transzparensek, kereplők, dobok – csak néhány eszköz, amelyek nélkül Nico sosem megy meccsre, még akkor sem, ha sokat kell utazni. Amikor leszáll a vonatról Backnang városánál szinte nem is látszódik a sok zászlótól meg hasonlóktól. “Az amatőr foci errefelé nagyon közel áll az emberekhez, itt nem csak egy vásárló vagy, ahogyan azt a Bundesligában szokták mondani” – mondja Nico. – “Sosem szurkoltam igazán a nagy kluboknak. Voltam Bundesliga-meccseken például Hoffeinheimben és Stuttgartban, de mindig az amatőr foci iránt érdeklődtem jobban, ami itt is van.”

Akár egy igazi ultra, Nico már órákkal a meccs előtt berendezkedik, feldíszíti a reklámtáblákat, meg az oldalt lévő kaput is. “Üdvözlöm Önöket a Etzwiesen Stadionban”… – mondja a speaker egy a pálya mellett felállított kis bódéból, bár ekkor még mindössze Nico tartózkodott egyedül a “nézőtéren”.

A mai ellenfél a TSV Heimerdingen. A Backnang játékosai sorra jönnek még egyet pacsizni Nico-val a párharc kezdete előtt. “Ha nyerünk mindig várjuk a meccs végét, hogy kijöhessünk Nico-hoz ünnepelni” – állítja a csapat kapusa. Időközben egyébként még csatlakoznak néhányan Nico-hoz (Alex és Timothy), és együtt szurkolnak.

MINDIG IS AZ AMATŐR FOCI IRÁNT ÉRDEKLŐDTEM JOBBAN

“A pályán kívül nyugodt embernek tartom magam” – jellemzi magát a TSG Backnang ultrája. – Emellett tanulok és a gümdi újságnál dolgozok. Ez az én mindennapi életem, de a hétvégéken átmegyek őrültbe.” Ez teljesen így van: a sok átlagos néző között itt van egy srác, aki elképesztő szenvedéllyel szurkol végig amatőr meccseket. Nico néhány társával együtt nem semmi hangulatot rittyentett elő, de csapatuk is kitett magáért. A vége 3-0 lett nekik. “2011-ben kezdtem el szurkolni. Először zászlókat, transzparenseket csináltam, próbáltam minél hangosabb lenni. Számomra fontos, hogy a csapat értékelje az erőfeszítéseimet, nagyon közel állok hozzájuk”

“A profi futballban Nico nem kerülhetett volna ilyen közel a csapathoz szurkolóként, rengeteg játékossal jóban van a keretből” – így az alakulat edzője.

Véget ért a találkozó, Nico is szedelőzködik. Tényleg elképesztő történet az övé, egy igazi fanatikusról van szó, ki szívből szereti a TSG Backnang csapatát. És nem csak azért, mert mondjuk ott játszik a kedvenc játékosa vagy mert épp megnyerték a BL-t. A divatszurkoló teljes ellentéte. Bizony, vannak még ilyen drukkerek…

További focis írásokat a focijava.hu oldalon olvashatsz.

Kövess minket Instagramon és Facebookon!

A cikk megszületéséhez a Copa90 Stories videóját használtuk föl.

Kiemelt kép: YouTube

Foci Java

https://focijava.hu