Átigazolási HírekReal Madrid

Real Madrid: Mendy az egyetlen ‘igazi’ nyári igazolás

A Real Madrid a nyáron elköltött 303 millió eurót átigazolásokra, ez volt a klub legnagyobb költekezése. Legutóbb 2009-ben járt el hasonlóan, akkor 254 millió eurót költött játékosokra (többek között Cristiano Ronaldo, Kaka és Karim Benzema is akkor érkezett).

Egyelőre nem mindegyikük érte meg.

Ferland Mendy

9 hónappal később az egyetlen új igazolás, aki be tudta verekedni magát a kezdőbe. A balhátvéd 48 millió euróért érkezett a Lyontól és Marceloval kell megküzdeni a posztért. 22 mérkőzésen lépett pályára (ez hárommal több, mint a brazilé), és a decemberi – januári menetelés során a védelem meghatározó játékosa volt.

Eden Hazard

A belga játékos volt a nagy nyári igazolás, de csak keveset láthattunk belőle. A szezonját sérülések hátráltatják, november óta csak két meccsen tudott pályára lépni. A La Liga szezon felfüggesztése miatt talán még játszhat az idén.

Luka Jovic

A támadó az egyik legnagyobb csalódást keltő nyári igazolás. 27 gólt lőtt az Eintracht Frankfurtban az előző szezonban, ezért is igazolta le a Real Madrid 60 millió euróért, de csak két gólt szerzett az idei lejátszott 770 percben.

Eder Militao

Újabb fiatal brazil játékos érkezett nagy pénzért. Türelmesnek kell lennie, hiszen posztján Sergio Ramos és Raphael Varane egyelőre kirobbanthatatlan. Militao a Real Madrid idei 6 vereségéből 4-en pályán volt.

Rodrygo Goes

A tinédzser a Real Mallorca elleni vereség és szezonbeli mélyponton lépett elő, és kisegítette Zidanet és a Real Madridot. A Galatasaray ellen mesterhármast szerzett, majd főleg Vinicius formájának köszönhetően egyre kevesebb játéklehetőséghez jutott.

James Rodriguez és Alphonse Areola

A kolumbiai annyira régóta kölcsönben volt, hogy szinte új igazolásnak számított, de nem sikerült megragadnia a keretben, Őt is sérülések hátráltatják.

Areola kölcsönbe érkezett, egyértelműen a Thibaut Courtois mögötti tartalék posztra.