Foci

A labdarúgás és futballrajongók a koronavírus ellen

Tudjátok nagyon jól, hogy ezt az oldalt futballrajongók írják. Azt is tudjátok, hogy életünk a foci. Azt is, hogy igyekszünk mindig szűrni a hírek között (ha néha fel is ültetnek minket is a hintába). Most úgy szólunk hozzátok, hogy talán ilyen cikket még sose írtunk, most sem örülünk, bár sose kellett volna, és többé ne is kelljen!

Azt mondják, a győzelem rajtunk múlik

Dr. Zalai Dávid (MTK Budapest) mint kezdeményező és ötletgazda, Bogdán Ádám (Hibernian FC) és Hegedüs Lajos (Puskás Akadémia) támogatásával elindult egy kezdeményezés, amihez most oldalunk is támogatólag csatlakozik.

Mindenekelőtt ide citálom a felhívásukat szó szerint:

Jelen kezdeményezés a magyar labdarúgásban sportoló és dolgozó és minden labdarúgást szerető szurkolónak is egy lehetőség az egyéni és a KÖZÖS győzelemhez.

Szurkolóink most nem tudnak támogatni minket, de csatlakozva hozzájuk most nekünk is TÁMOGATÁST KELL NYÚJTANI.

Adományainkkal segítsük a Szent László Kórházat a koronavírus járvány legyőzésében. Támogassuk a járványügyi központ egészségügyi szakembereit, továbbá a kórház infrastruktúra és műszerezettség fejlesztését.

„Játékosok, edzők, szakemberek, vezetők és kedves szurkolók nyerjük meg EGYÜTT ezt a meccset is.

Bár lehet, hogy különböző csapatokban játszunk, dolgozunk, más csapatoknak szurkolunk, de a pályán kívül MI EGY CSAPAT VAGYUNK.

Kedves barátaink, volt csapattársak, edzők, kollégák, sportbarátok!

Vállaljunk felelősséget, mutassunk példát, teljesítsünk. A kezdő sípszó elhangzott, a mérkőzés elkezdődött.
Az első félidőre – ami 2020. április 24. éjfélig tart – a cél 25 000 000 Ft összegyűjtése.

A közös CÉL egyesítsen minket! Győzzük le eddigi legkeményebb ellenfelünket, #nalunkalabda!

Dr. Zalai Dávid és a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Mint törvényesen bejegyzett civil szervezet a Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány a társasági adóról és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7.§ (1) bekezdés z) pontja alapján – figyelemmel a 7.§ (5)-(7) bekezdéseiben foglaltakra is – az adózás előtti eredmény csökkentése céljából jogosult adóigazolás kiállítására a vállalati keretek között működő szervezetek részére.”

Eddig az idézet.

Tudjátok, hogy az oldal elsősorban a külföldi bajnokságokkal foglalkozik. Most ebben a helyzetben viszont mindannyian úgy érezzük, hogy függetlenül attól, ki melyik klubnak drukkol, függetlenül attól, hogy melyik bajnokságot szereti nézni, most VALÓDI összefogásra van szükség.

Nagyon szeretnénk egy hidat építeni most, ami átível mindenen, mindenkin, egy hidat, ami összeköt. Hiszen a futball szeretete most az, ami ebben az összefogásban a kapocs közöttünk.

Kedvenceink mára a legtöbben karanténban. Otthon próbálják fenntartani az erőnlétüket, és saját privát szférájukból bíztatnak minket is arra, hogy tartsunk ki. Nekik is, neked is, nekünk is hiányoznak a meccsek, a lelátók hangulata, a hírek, amik végre eredményekről, összefoglalókról, átigazolásokról szólnak.

Ha azt szeretnénk, hogy minél hamarabb vissza térhessenek a pályára, akkor minél hamarabb le kell győznünk a járványt.

A világon mindenütt a futballisták mutatják a példát. Ronaldo, Messi, Piqué, Ramos, Ibrahimovic, stb… Edzők, mint Pepp Guardiola, vagy José Mourinho, klubok, mindenki összefogott.

Hazai példákat is tudnék sorolni, a Ferencváros B közép szintén az elsők között lépett, de maga a klub is. Gulácsi példája lebegjen a szemünk előtt! Miközben gyakran vannak azzal bántva, mire keresnek ennyit, és vajon egy nővér, egy orvos, egy mentős fizetése hol van az övékéhez képest.

Sokan költenek sokat a rajongásukra. Mezeket, zászlókat, bögréket vesztek több ezer, több tízezer forintért. Mecsjegyeket, repülő fegyeket, szállást fizettek, hogy ott lehessetek a szentélyetekben. Ha újra ott szeretnétek lenni, most másra kellene áldozni. Akár a töredékét.

Hiszen életünk a foci, de most a segítséged az élet!

#maradjotthon #nalunkalabda #tegyjot

Kiemelt kép: híradó.hu