Serie A

Cellino: Ennek a Serie A szezonnak már annyi.

A Brescia elnöke, Massimo Cellino szerint a 2019/20-as Serie A szezonnak a koronavírus miatt már vége. „Ha a Lazio akarja a Scudettot, akkor legyen az övék. Ez egy pestis.”

Az egész ország lezárva, tegnap este az Olasz kormány még keményebb intézkedéseket hozott és minden nem fontos céget bezárt, ezzel próbálva megakadályozni a vírus terjedését.

Több mint 4000 ember halt meg eddig Olaszországban a vírustól és Cellino rendesen odamondott azoknak a csapatoknak, akik jövő héten már el akarják kezdeni az edzéseket, köztük a Lazionak és a Napolinak is.

„Ne legyenek kétségeink afelől, hogyan folytathatjuk a szezont? Már csak a következőre gondolok.” -mondta Cellino a Corriere dello Sportnak.

„Az Olasz Kupa, a Scudetto… ha Claudio Lotito akarja, akkor legyen az övé. Meg van róla győződve, hogy legyőzhetetlen a csapata, hagyjuk meg ebben a hitben. Hogyan beszélhetünk most a Serie A bajnoki címéről, amikor egy pestissel küzdünk? Jelenleg legkevésbé a foci érdekel.”

Brescia és Bergamo a két legsúlyosabban érintett város Olaszországban és a két ősi rivális ebben a harcban összefogott.

„Folyamatosan kapom a híreket Bresciából. Hihetetlen, a város olyan tragédiával néz szembe, amitől azt érzed nincs segítség. Ezeknek az embereknek vannak szüleik, rokonaik, barátaik, akik közül minden nap meghal valaki. Ha máshol történt volna ez, akkor már lázadás lenne.”

„Az egészség a legfontosabb. Nem játszhattunk már ebben a szezonban. Jó pár embernek még nem esett le mi folyik körülöttünk, és ezek rosszabbak, mint a vírus. Nem hiszek a csodákban, olyan régóta megálltunk, hogy meg kell nyomni a reset gombot.”

„Most nem gondolhatunk arra, hogy mikor folytatjuk. Majd ha túléltük. Legyünk realisták, ez egy pestis”

Lesznek gazdasági következményei, ha a szezont korán befejezik, de Cellino hiszi, hogy erre is talált megoldást.

„Lejátszottuk a bajnokság két harmadát, csak egy harmad hiányzik. Ennek a szezonnak annyi, szóval ha valaki akarja, akkor legyen övé az a kib@szott Scudetto. Nem azért mondom, mert utolsók vagyunk. Azért vagyunk a táblázat alján, mert megérdemeljük. Én vagyok az első aki elismeri.”

„Legyen amit mások akarnak. Én azokra gondolok, akik naponta elveszítik a munkájukat, vagy meghalnak. A labdarúgás üzlet, de ez most arról szól, hogy túléljük-e a katasztrófát.”

„Nagyon egyszerű: töröljük el a szezon utolsó harmadát, szóval ezzel levágjuk a játékosok fizetésének a harmadát, a jogdíjakat és az adókat is. Ez a legegyszerűbb dolog enyhíteni a károkat.”