FociJuventusReal MadridSerie A

Respect, Cristiano Ronaldo!

Cristiano Ronaldo jelenleg Madeirán a családjával saját villájában tölti a karantént. Onnan tett intézkedéseket aziránt, hogy a szállodáit átmenetileg kórházként használhassák.

Édesanyja meglátogatása után maradt a család Madeirán, és megnyugtató, hogy a tesztje negatív lett a COVID-19 – re. De természetesen ismét bizonyságot tett emberségből is a mások iránt önként vállalt felelősségtudatból.

„Hallgatunk kell a hatóságokra, életünk védelme minden érdek felett van.” – mondta nemrégiben, amikor apaként és valakinek a fiaként üzent a rajongóknak. Most pedig mint ember mutat példát azoknak, akiknek megvan a lehetőségük, hogy segítsenek a koronavírus járvány idején Portugáliában.

Nem csupán átengedi az összes portugáliai CR7 szállodát, hogy azok kórházként legyenek most használva. A Juventus labdarúgója fogja fizetni az orvosokat és az ápolókat is. Noha megjelentek olyan álhírek, amik rendszeresen felbukkannak katasztrófa idején, miszerint több millió dollárt/eurót adományozott, az, amit a sztár most tett, ennél sokkal jelentősebb.

Minden elismerést kiérdemel ezzel a tettével, hiszen a járvány tetőzésekor a legnagyobb gond sok országban a kórházi ágyak hiánya. Olaszországban például műtőket is kórteremmé kellett alakítani, olyan sok a beteg. Sajnos nálunk nem él egy CR, hogy hasonló felajánlást tegyen. Vagy ha igen, se bízzunk benne, hogy megteszi.

Respect Cristiano!

Forrás: Marca, kiemelt kép: Tuttosport