AC MilanAS RomaInterJuventusLazioNapoliSerie A

FIGC: Opciók a Serie A befejezésére

A FIGC közleménye megerősítette, hogy megpróbálják befejezni a Serie A idényét május 31 előtt, de ez azt is jelenti, hogy rájátszás meccsek dönthetnek a Scudettoról és a kiesésről is.

Ma volt egy találkozó az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC), a CONI, a Kormány és a liga több képviselője között, hogy a további teendőkről tárgyaljanak.

Nincs idő minden elhalasztott Serie A meccs május 24-ig történő lejátszására, és akkor még a Coppa Italiáról nem is beszéltünk.

A FIGC elnöke, Gabriele Gravina közleményében megerősítette, a Serie A szezonját kitolták és május 31-én fogják befejezni, hogy minden elérhető dátumot kihasználjanak.

Ezt az jelenti, hogy épp befejezik az Euro 2020 előtt, aminek egyik első meccse Rómában lesz, hiszen június 12-én fogadja Olaszország Törökországot.

A Serie A táblázatot 26 forduló után a Juventus vezeti 63 ponttal, a Lazio 62-vel második és az Inter 54-gyel a harmadik (igaz, Ők egy meccsel kevesebbet játszottak).

„Ha a koronavírus vészhelyzet nem engedi, hogy befejeződjön a bajnokság, akkor az elnök Gravina benyújtja majd a javaslatait, amit a következő március 23-i találkozón megvitatnak a felek.”

„Mindenféle prioritás nélkül, az egyik opció az, hogy nem lesz győztese a Scudettonak, csak a Bajnokok Ligájában induló csapatokat jelöljük ki.”

„Másik opció, hogy a jelenlegi táblázat alapján hirdetünk bajnokot.”

„A harmadik és egyben utolsó opció, hogy rájátszás döntsön Olaszország bajnokáról és a Serie B-be kieső csapatokról is.”

Az egyetlen szezon, amikor rájátszás meccsen dőlt el a Scudetto sorsa 1963/64 volt, amikor a Bologna és az Inter is 54 ponttal fejezték be az idényt.

Semleges pályán, Rómában találkoztak egy mindent eldöntő meccsen 1964 június 7-én. Amit végül a Bologna nyert meg 2:0-ra Giacinto Facchetti öngóljával és Harald Ingemann Nielsen találatával.

forrás