Barcelona

Barcelona: Messi kis híján nekiment Abidalnak

Az FC Barcelona továbbra is belső válságban szenved. A szekrényből a csontvázak Eric Abidal közel egy hónapos interjúja után kezdtek el kiesni. A sportigazgató hosszabb interjút adott a SPORTnak, amiben elárulta, hogy miért kellett távoznia Ernesto Valverdének. Az ebben elhangzottakat annyira nem vették jó néven a játékosok, hogy Lionel Messi Instagramon akadt ki (pedig Ő igyekszik a nyilvánosságot kerülni) és arra kérte a sportigazgatót, ha már játékosokat említ felelősként, akkor nevezze is meg őket:

“A mi felelősségünk az ami a pályán történt, és mindig mi voltunk az elsők akik elismerték, hogy nem voltunk jók. A vezetőségnek is el kell ismernie a felelősségét minden általuk meghozott döntésért. Szerintem amikor játékosokról beszélsz, akkor meg kell nevezni őket, mert ha nem teszed meg, akkor mindenkit besározol, ami nem igaz.” -írta Messi.

Ez volt nyilvánosan a helyzet, de a színfalak mögött ennél sokkal komolyabb a sztori az El Confidencial szerint.

Másnap a csapat rendesen edzett, kivéve, hogy egyszer csak megjelent Eric Abidal. A francia a Bartomeuval való találkozója után meg akarta mutatni magát a csapatnak. A kerítésre dőlt, ami elválasztja a pályákat a Tiro Vilanován, ahol általában az első csapat edz és az események hirtelen felgyorsultak.

Lionel Messi még mindig mérges volt a szituáció miatt és meglátta a sportigazgatót a távolban. Csapattársai döbbenetére azonnal abbahagyta az edzést és Abidal felé indult, hogy szavakkal és tettekkel is kifejezze dühét. Több társa próbálta lecsillapítani az argentin támadót. Rendkívül feszült pillanatok voltak, az edzést azonnal lefújták. Szerencsére a szikrából végül nem lett tűz, de ez az eset is kiválóan megmutatja, mi a helyzet a játékosok és a vezetőség között.

Azóta Eric Abidal kerüli a nyilvánosságot. A céljuk, hogy olyan gyorsan elfelejtsék az esetet, amilyen gyorsan csak lehet, és a csapat kizárólag az eredményekre figyeljen.

Mondjuk ez addig nem fog sikerülni, amíg közösségi médiás lejárató kampányok, vagy épp Eder Sarabia esete borzolja a kedélyeket.

A csapathoz közeli források nem nagyon akarnak beszélni a helyzetről és senki se szeretne komolyabban elmélyedni a szituációban. A direktíva az, hogy a játékosok csak a játékkal törödnek most. Abidal és Bartomeu úgy döntött, jelenleg nem változtatnak a klub sport irányán, a szezon végén ez vagy kifizetődik, vagy nem. A nyár viszont más téma, nagy esély van rá, hogy a francia távozik a klubtól.