Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Fájdalmas vereség, sérülések és az ultrák: a Betis után

A tegnap Sevillába látogató Real Madrid a Betis ellen nagy leckét kapott. Nem elég, hogy az 1-2-re elvesztett mérkőzés miatt most ismét a Barcelona vezeti a tabellát, de még két sérültjük is lehet. A lelátót és a várost pedig a királyi gárda száműzött drukkerei forgatták fel.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség és a rendőrség észrevette, hogy az internetes jegyeladások során több, a Real Madrid ultra csoportjához tartozó drukker is jegyet vásárolt a Betis stadionjába. A klub ezért azonnal felfüggesztette az online jegyeladásokat. Ennek ellenére egy csoport már a meccs előtt összecsapott a Betis drukkereivel, és jónéhányan a stadionba is bejutottak. A biztonságiak felszólítására aztán elhagyták a lelátót néhányan, de hogy maradtak is bent, az a közvetítés alatt is hallható volt.

A Real Betis idei szezonjának legjobb formáját hozta el a Villarinban. A tabellán egyből két helyet ugrottak előre a 14. helyről immár a 12.helyen állnak.

A hat meccs óta nyeretlen sevillai csapat ahogy mondani szokták: felszívta magát a nagy ellenfél ellen. A Real Madrid az előző fordulóban meglehetős magabiztossággal győzte le a Barcelona-t, nos, tegnap ennek nyoma sem volt.

Az első félidőben is mutatkoztak repedések, amit az ellenfél megérzett, és egyre bátrabban támadt. A megint megkevert kezdő 11 nem talált egymásra, labdavesztések, pontatlanságok, fantáziátlan játék jellemezte őket.

A bekapott gól után Marcelo buktatásáért aztán Benzema értékesítette a büntetőt, így 1-1-es állásnál mentek félidőre. De csere nem történt, és a második játékrészben a Betis tovább űzte a pontokat. És a kitartó munkájuknak meg is lett az eredménye, a második góllal beállt a végeredmény.

És igen, el kell mondani, hogy végig benne volt a gól a játékukban, míg a fehérek lomhán, a megszokott módon támatgattak. Igaz, egyenletesen felépített támadásokat próbáltak végrehajtani, de a Betis lendületesen sorra lefülelte ezeket a próbálkozásokat. Elmaradt a ritmusváltás, elmaradt egy lendülettel beálló csere, elmaradt a meglepetés, a szélekről beívelő labdákat annyira ismerik már, hogy egy megye hármas csapat is kivédekezné.

Casemiro :”Minden játékot jól kell játszanunk. Nincs mentség, ha az ellenfél jobb … Jobban játszottak, és a futball ilyen.”

A Betis viszont kihasználta a fővárosiak lomhaságát, és gyors kontrajátékkal felelt vissza. Fogyott a Real magabiztossága, ahogyan a játékidő is. És a végét hiába nyomta meg már Zidane csapata, a próbálkozásokból nem született találat.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Zidane vállalta a felelősséget. Mint mondta, az ő hibája a vereség, megvédi a játékosait. A dinamika hiánya okát és a mérkőzés során elkövetett hibákat következő napokban ki fogják elemezni és javítani.

Zidane :”Nincs magyarázat. Minden hiányzott, és én vagyok a felelős.”

És ha nem elég még mindez, a mérkőzés után jöttek további rossz hírek is. Marcelo helyett ugyanis Mendy nem taktikai okokból került a játékba. A brazil védő combizom fájdalomra panaszkodott, a napokban kivizsgálják. Amennyiben ismét sérült, folytatódik idei rossz szezonja, 12 mérkőzést játszott és 18-at hagyott ki eddig.

Courtois is sérülés gyanús. A Villamarint kötéssel és sántikálva hagyta el az este. Ha kidől, Zidane egyik legfontosabb pillérét veszti el. A belga kapus ugyanis tegnap este is többször mentett, mutatói esélyt adnak a Zamora díjra is a szezon végén.

A Barcelona ismét vezeti a bajnokságot, két pont az előnyük (ezért érthetetlen a számomra, hogyan írhat olyat egyik oldal, hogy a Real Madrid el bukta a bajnokságot…). Tizenegy forduló van még hátra, és nagyon sok fog múlni három alapvető dolgon: Zidane kiválasztásai keret és kezdő 11 terén, a csapat mentális állapota és a sérülések.

Asensio áprilisban, Hazard májusban, a véghajrában térhet vissza. A többiek felkészítése, formája a szakmai stáb kezében van. Ebben a csapatban benne van a La Liga győzelem, a jó csapatszellem, az összetartozás jól látható. Ez a teljes keretre igaz, Zidane felelőssége, hogyan választ. A klub rajongói bíznak és reménykednek, hogy idén végre sikerül a bajnokság megnyerése.

Forrás:Marca, AS, kiemelt kép :AS