BarcelonaLa Liga

Barcelona: A Camp Nou kiadta Rakitic útját

Ivan Rakitic nem élete szezonját tölti éppen a Barcelona csapatánál. A horvát válogatott kikerült a kezdőből, a klub sem számol vele a jövőben és most még a saját szurkolói is ellene fordultak. A volt sevillai középpályást kifütyülték szombaton a Real Sociedad elleni meccs során. A cseréknél Arturo Vidal váltotta, akit viszont hangosan ünnepelt a Camp Nou közönsége.

Rakitic kevés lehetőséget kap ebben a szezonban, 962 percet töltött a bajnokságban játékkal ezidáig. Még Ernesto Valverde tette ki a csapatból a középpálya zsúfoltságának köszönhetően. Már a nyári átigazolási időszakban is tudta, hogy a vezetőség nem számol vele, de ő akkor még a maradás mellett döntött. És ugyan így döntött januárban is, annak ellenére, hogy a helyzete mit sem változott.

Quique Setién irányítása alatt sem kap több lehetőséget. Az új edző más játékosokat preferál, ami miatt Rakitic rendre a padon találja magát. Bár a szombati meccsen a Sociedad ellen kezdő volt, de akár a padon is ülhetett volna, hiszen a játékhoz szinte semmit nem tett hozzá. A szurkolók ki is fejezték nemtetszésüket hangos füttyszóval a 73. percben, amikor végre lecserélték.

A horvátnak 2021-ig van szerződése a klubbal, de minden jel arra mutat, hogy a nyáron mindenképp távozik a Barcelonától. A klubhoz érkeztek ajánlatok a játékosért és a szurkolók is elengedték.