Premier League

Premier League 29. forduló kedvcsináló

10 forduló van hátra az angol Premier League-ból, lassan minden pontnak dupla jelentősége van, akár a nemzetközi kupáért, akár a bennmaradásért harcol a csapat. És persze a manchesteri derbi vasárnap.

Forduló mérkőzése

A United legutóbbi otthoni eredményei a Manchester derbiken szépen demonstrálják a megváltozott helyi erőviszonyokat. A City ellen az Old Traderford-on utolsó 10 találkozójuk során hét alkalommal veszítettek, kétszer nyertek a hazaiak és csak egyszer a bajnokságban, 2015-ben. Sokkal több örömük volt az Etihad Stadionban, ideértve az éles ellentámadásokra épülő bajnoki győzelmet. tavaly decemberben. Bruno Fernandes, aki érkezésétől kezdve magabiztosságot és kreativitást adott a játékhoz, megváltoztathatja a helyzetet. A játékosa nem fél a támadó szekció vezetésétől, és állandó fenyegetés volt az Everton ellen. Fernandes segíthet Unitednek újra megfordítani ezt a párharcot.

További mérkőzések

Liverpool – Bournemouth
Pár héttel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a listavezetőnek izgulnia kell majd ezen a meccsen. 4 meccs 3 vereség, Henderson mellett Alisson is maródi, így Adrián bizonyíthatja a Chelsea elleni hibája egyszeri botlás volt. Mivel Fabinho gyenge formában van, és Jordan Henderson még mindig sérült, a Liverpool szokatlanul sebezhetőnek tűnik a középpályán, és szüksége van a középpályán nyugalomra. James Milnernek kellene megjelennie, aki visszatért a sérüléséből a FA-kupában. A vendégek a kieső zónában vannak, de akár az ő Chelsea elleni döntetlenük, vagy épp a Watford győzelme előrevetíti nem sétagalopp vár Kllopp alakulatára.

Arsenal – West Ham
Mindkét csapat győzött az előző fordulóban, ez főleg Moyes alakulatánál nagy szó, 8 mérkőzéses nyeretlen sorozatot zártak le, és jelenleg nem állnak kieső helyen. Az Ágyúsok 8 közé jutottak az FA kupában, ami ugyan nem gyógyír az EL botlásra, de visszatérítheti a csapatot a jó útra. 10. helyen áll a gárda, sűrű a mezőny jó szerepléssel fentebb juthat még Arteta csapata. A sztárjai megtartásához létkérdés, hogy kijussanak nemzetközi kupába.

Crystal Palace – Watford
A Liverpool elleni bravúr győzelem csak a tizedik meccs volt ebben a szezonban, amelyen a Watford a Gerard Deulofeu, Troy Deeney és Ismaïla Sarr támadó hármassal kezdett – a 18 pontot, amelyet azokban a játékokban szereztek, amelyek magukban foglalják a Liverpool-lal folytatott két találkozót. A Manchester United, a Leicester, a Tottenham és a Wolves elleni mérkőzéseket azt sugallják, hogy a trióval akár 68 pontot szerezhetnének egy teljes szezonban, ami elegendő volt az Európa Liga kvalifikációjához az elmúlt 20 idényben 18-szor, és a Bajnokok Ligája helyet ért hét alkalommal. Deulofeu térd sérülése azt jelenti, hogy nem szerepelnek újra így ebben a szezonban, nem könnyű a bennmaradás elleni harc.

Sheffield Utd – Norwich
Mind a két csapat 8 között a kupában a vendégek Spurs elleni sikere az ötödik kör meglepetése volt, ráadásul a Kanárik az előző fordulóban a Leicester legyőzésével jelezték, még nem mondtak le a bennmaradásról. A hazaiak gondjai jóval kellemesebbek, nyomás nélkül gyűjtögethetik a pontokat.

Southampton – Newcastle
Visszatérhet Ings a Szenteknél, aki az elmúlt 25 gólból 12-nél szerepet vállalt és még a gólkirályi cím sem reménytelen. Valamint Moussa Djenepo játékra jelentkezése ugyanolyan örvendetes lesz. A 21 éves játékos múlt hónapban visszatért Maliba anyja temetésére, és érthető módon most nehéz szívvel jött vissza Angliába. „Mindannyian segítünk neki, hogy visszatérjen az ismert Moussa-ba, mert mindig a legpozitívabb srác volt a csapatban” – mondta Hasenhüttl ezen a héten.

Wolves – Brighton
Brighton mindössze öt pontot gyűjtött a rendelkezésre álló elmúlt 24-ből, nyolc meccs során, amelyekben a jelenleg alatta lévő öt csapatból négy állt vele szemben, és csak a Chelsea és a Sheffield United volt a tabella első felében. Graham Potter csapatának az első hat közül néggyel (Liverpool, Manchester City, Manchester United és Wolves), az Arsenal-lal kell szembenéznie, a következő hat játéknapban.

Burnley – Tottenham
Bármilyen furcsa leírni a hazaiak tűnnek esélyesebbnek a meccsen, és esetleges győzelmükkel meg is előzhetik Mourinho gárdáját. Legutóbbi 6 bajnokijukon veretlenek maradtak és összesen 2 gólt kaptak. Ellenben a Spurs minden sorozatot figyelembe véve 4 mérkőzést vesztett zsinórban, és szép lassan a májusban BL döntőt játszó csapat elveszíti esélyét a nemzetközi porondra.

Chelsea – Everton
A Chelsea a legmagasabb helyzetű csapat, amelyet az Everton legyőzött ebben a szezonban Ez a harmadik mérkőzés egy különösen nehéz sorsolásban (Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Leicester, Tottenham), amelyeken eddig egy pontot szereztek. A három hónappal ezelőtt a 3-1-es győzelem a Chelsea felett a Goodison Parkban volt az első meccs Duncan Ferguson ideiglenes kinevezésével, amelyet csak 30% -os labdabirtoklással értek el.

Leicester – Aston Villa
Brendan Rodgers ugródeszkaként látta a heti FA Kupa győzelmét Birmingham felett. „Fontos volt visszatérni a játékunkhoz” – mondta. „Ezek a játékosok hihetetlenül hihetetlenek voltak ebben a szezonban – és őszinteségük visszahozza őket a megfelelő szintjükre.” A Villa elméletileg kényelmesen verhető ellenfelek közé tartozik és négy vereséggel a háta mögött érkezik. Az utóbbi közül 2-1-es vereség a Manchester City ellen a Carabao Cup kupa döntőjében, ami Dean Smithnek ad taktikai dilemmát: tartsd fenn a négy hátvédes felállást, amelyre a Wembley-ben váltottak, vagy térjen vissza három középső védőhöz?