Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Hazard túl van a műtéten

A dallasi Carrell klinikán tegnap megműtötték Eden Hazard-ot. Orvosa, dr Eugene Curry, a klinikát működtető orvos végezte el a Real Madrid orvosi stábja által végig felügyelt beavatkozást.

Az orvos szerint a beavatkozás sikeres volt. Curry elismert ortopéd sportorvos a tengerentúlon. A Dallas Cowboys, a Dallas Mavericks és a Déli Metodista Egyetem sportolóit, de sok olyan elit szabadidős sportoló gyógyulását is neki köszönhetik, akik az Amerikában olyan népszerű és fontos versenyekben szerepelnek, mint a gimnáziumi, egyetemi vagy klubversenyek.

A Real Madrid orvosi teamje hivatalos közleményében azt írja, hogy Hazard jobb bokájának sikeres műtétje után jelenleg a játékos a klinikán marad megfigyelésre. Korábban arról lehetett olvasni, hogy az operáció után Belgiumban fog pihenni, majd kezdi el a rehabilitációt.

Az orvosok nagyon optimisták, ami a felépülését illeti. Úgy nyilatkoztak, hogy körülbelül 2-3 hónapos kihagyás vár a sztárcsatárra. Amennyiben az állapota megengedi, már az idény végén ismét Zidane rendelkezésére állhat. Ez szerint a prognózis szerint Hazard a La Liga idény utolsó meccsein akár pályára is léphet, amikor a királyi gárda a Leganés, az Athletic Club, az Alaves, a Granada és a Villarreal ellen játssza majd az idény utolsó mérkőzéseit. A La Liga bajnokság május 24-én ér véget.

A játékos még nem nyilatkozott, viszont egészen biztosan azért is vállalta a műtétet, hogy majd Belgium válogatottjának rendelkezésre állhasson az Euro 2020 idejére.

Forrás: Marca, kiemelt kép: Sport Illustrated