Premier League

Premier League 27. forduló kedvcsináló

Közeleg a tavasz menthetetlenül, a Premier League eheti fordulója előtt már nemzetközi kupafordulót is rendeztek, felemás angol eredményekkel. A jövő évi kupaindulásokról is döntő mérkőzéseket rendeznek a hévégén, érdemes kézbe venni a távkapcsolót.

Forduló mérkőzése 1
„Olyan, mint egy golyó nélküli fegyverrel harcolni.” A menedzser mérkőzés utáni interjúja a csapata egészségére vonatkozott, és José Mourinho számára az a probléma, hogy, miután Spurs RB Leipzig elleni fogatlanul vereséget szenvedett, valószínűleg az egész szezon többi mérkőzésére is vonatkozik. A szombat ugyanakkor egyenlő versenyfeltételeket hoz, mivel a Chelsea várhatóan Tammy Abraham nélkül küzd az eredményért, és Frank Lampardnak újra el kell dönteni Michy Batshuayivel vagy Olivier Giroud-val vág e neki a rangadónak.
A Spurs vesztett német ellenfele ellen, a Chelsea készül a Bayern ellen, de alighanem mindkettőjük számára a bajnokság és top 4 (5?) a prioritás.

Forduló mérkőzése 2
A Leicester a zaklatott időszakát töltő Manchester Cityt fogadja tisztes távolban a negyedik és fényévekre az első hely, a presztízse a meccsnek nagyobb, mint a tétje. Ráadásul Guardiola csapata félszemmel már a Real meccsre készül. A spanyol edző, többek között Sterlinggel együtt deklarálta marad bármi is lesz a bíróság döntése. Fontosabb kérdés tudnak e a mostani szezonban előnyt kovácsolni és megnyerni azt a sorozatot, ahonnan kizárhatják őket. Egy hét múlva tisztulhat a kép, két vereség esetén, lehet már nem Pep dönt a maradásról.

További mérkőzések

Burnley – Bournemouth
Ahogy csökken a vendégek sérült listája, úgy sokasodnak a viharfelhők felettük. 2 pont és 2 pozícióra a kieső helytől, kritikus időszak következik számukra. A hazaiak kicsit nyugodtabban várják a véghajrát, valószínűleg a tabella közepe biztos menedéknek tűnik, ráadásul a párharc legutóbbi 3 mérkőzését nyerték.

Crystal Palace – Newcastle
A Premier League rangsorában a legkevesebb gólszerző csapata a második legkevesebb góllal rendelkező csapatok egyikét a Szarkákat fogadja. A Newcastle-i kapus, Martin Dubravka 106 mentést mutatott be, senki más kapus nincs 100 felett. A Newcastle 716 lövést engedélyezett ellenfeleinek, 40-el több, mint bárki más. Az elmúlt 10 játéknap alatt a Palace-nak egy győzelme és nyolc pontja van, így a 19. helyezett ebben az időszakban.

Sheffield Utd – Brighton
A Sheffield United dicsérete ma már klisé, és ennél nagyobb dicséret nem létezik. Jelenleg hatodikok, két pontra a negyedik helytől, és közvetlenül a fölöttük lévő csapatok szombaton találkoznak. Vagyis ha a Blades továbbra is koncentráltan igyekszik bejutni egy olyan bejáratáson keresztül, amely messze nem félelmetes, akkor minden esélyük van a negyedik vagy az öt legjobb pozíció biztosítására, amely nem csak a Premier League egyik legnagyobb eredményévé válhat., de visszaállítana bizonyos hitet a koncepció legitimitásában, hogy nem minden a pénz.

Southampton – Aston Villa
A szentek eddig nyolc hazai mérkőzést veszítettek ebben a szezonban, többet, mint bárki más, és Ralph Hasenhüttl ezen a héten azt mondta, hogy nehéz a közönség által létrehozott nyomás játékosai számára. Ez nem volt bölcs nyilatkozat tőle, mert ha kifogást kínál az embereknek, minden esély van arra, hogy elfogadják. Őneki és nekik fel kell ismerniük, hogy senki sem felelős a teljesítményükért, kivéve őt és őket. A vendégek próbálnak zárkózni, de az övék az egyik legrosszabb vendég mutató, így nem könnyű.

Manchester Utd – Watford
Watford karácsony előtt egy mini-feltámadást váltott ki a győzelmével a Manchester United felett. Négy nyertes mérkőzés után komoly elakadás jött 5 meccse nyeretlenek . Bizakodásra ad okot Ismaila Sarr visszatérése, akinek ebben a szezonban tizenegy mérkőzést játszott csak. A Watford ezek közül négyet nyert, újra használhatják a szenegáli gyorsaságát a jobb oldalon. Gerard Deulofeu a bal oldalon és Troy Deeney középen úgy néz ki, hogy képes megmenteni a klubot a kieséstől, ha játékban maradnak, de a trió nélkül a csapat mérhetetlenül szegényebbnek tűnik. A hazaiak minden sorozatot figyelembe véve 5 mérkőzés óta veretlenek, a Bruges elleni döntetlenre nem, de a Chelsea elleni győzelemre építhetnek.

Wolves – Norwich
Kevesen gondolták, de a Farkasok szerepeltek a legjobban a hétközi meccseken, az Espanyol elleni 4-0 tiszteletet parancsoló. A bajnokságban van javítani való a City decemberi legyőzése óta, 7 mérkőzésen csak 1 győzelem jött össze. A vendégek az utolsó szalmaszálakat keresik, az egyik ilyen Emi Buendia. Az argentin védekező játéka hagy kívánni valót maga után, de kreatív ajándékait nem lehet figyelmen kívül hagyni kulcspasszai kényelmesen az bajnokság első öt legjobb közé helyezi őt, és alig az ő hibája, hogy a csapattársak hajlamosak hibázni belőle.

Arsenal – Everton
Pontosan két hónappal ezelőtt Mikel Arteta és Carlo Ancelotti figyelték az új csapataikat a Goodison parkban, és megbocsátottak volna számukra, hogy jóval félidő előtt elmentek volna a legközelebbi hotelbe. A gól nélküli döntetlen a Premier League szezon egyik legrosszabb meccse volt, ám nem reális elvárni, hogy sokkal több szórakozást a vasárnapi mérkőzéstől. Míg az Arsenal és az Everton – akik a szezon első felét katasztrófával viselték el – továbbra is mélyen van, a statisztikák kicsit mást mutatnak. Közülük az új menedzserek a 16 legjobb játék közül csak kettőt veszítettek. Most már mindkettő megpillanthat egy korábban nem remélt európai helyet, aki ezúttal a három pontot szerez. Ancelotti csapata, három győzelemmel az elmúlt ötből, jobb formában van. Az Arsenal azonban megmutatta a védekező stabilitás és a támadó hatékonyság megfelelő keverékét Newcastle ellen, és azt sugallja, hogy az Arteta forradalma kezd látszani.

Liverpool – West Ham
Kedden Simeone Atletico Madridja megmutatta a receptet a PL csapatok számára, hogy kell úgy legyőzni az angol listavezetőt, hogy Klopp fiai kaput se találjanak el! Aligha valószínű, hogy Moyes együttese olyan szervezett játékot képes lenne produkálni ráadásul a meccs az Anfield-en lesz. Meglehet a 18. rekordgyőzelem zsinórban. Nagy kérdés, hogy az év játékosa cím fő várományosává előre lépett Henderson sérülése milyen súlyos, várhatóan ezt a meccset kihagyja.