Real MadridLa Liga

Casemiro: Szerettem volna Neymart Madridban látni

Casemiro az El Transistornak adott egy interjút a csapatot és a személyét érintő legfontosabb kérdésekről.

Amikor Zidane először a csapathoz került te egyre kevesebbet játszottál. Miben változtál a 21 éves önmagadhoz képest?

Zidane abban az időben sokat foglalkozott velem, és nyugtatgatott. Most már minden más. 27 éves vagyok és rengeteg tapasztalatot szereztem már. De az a vágyam, hogy itt dolgozhassak és sikeres legyek a klubbal semmit sem változott.

Mit gondolsz mi segített abban, hogy megszilárdítsd a helyedet a csapatban?

Egy kicsi mindenből. Munka, tehetség, szerénység. De mindenek felett a rengeteg munka. Ha sokat teszel bele, annak eredménye is lesz. Ez az erősségem: rengeteget dolgozok.

Te nagyon szerény és kedves vagy. De mostanra már az egész világ ismeri a nevedet és beszél is rólad.

Tudom milyen fontos vagyok a klubnak és Zidane-nak, de soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem. Soha nem fogom elfelejteni a környéket Brazíliában, ahol felnőttem. Vagy az édesanyámat és a családomat. Ezek a dolgok tartanak a földön.

Ki az a Morea?

Ő volt az első menedzserem 6 vagy 7 éves koromban. Majdnem kényszerített arra, hogy játsszak. Adott cipőt és felszerelést is, és ingyen játszhattam, mert nem volt pénzem tagságira. Kicsi korom óta csak játszani akartam, mindegy milyen poszton. A cél mindig az volt, hogy ellopjam a labdát a másiktól, és ezt most a Bernabeu közönsége ünnepli.

Zidane fejlődött edzőként?

Rengeteget.

Beszéltek Neymarral?

Igen, szinte minden nap. Őrült egy figura!

Tényleg a Barcelonába tart?

Ezt tőle kell megkérdezned. Én azt akartam, hogy Madridba jöjjön.

Hazard milyen?

Nagyon jó. Teljesen meglepett. Van benne valami, ami másban nincs. Sokkal tovább lát a pályán, mint a többiek és rengeteget tesz a játékunkhoz.

Mit gondolsz arról, hogy Bale mindig hamarabb hazamegy a meccsekről, ha nem játszik?

Bale egy nagyszerű játékos, és én mindig meg fogom védeni! Mindig csak arról beszélnek, hogy mit csinál rosszul, és nem arról, hogy mennyi mindent tett már a csapatért. Amit a pályán kívül csinál, azzal nem foglalkozom.

Vinicius sikeres lesz majd Madridban?

Kétség nélkül! Nagyon jó játékos, de még nem terhelhetjük le teljesen. Tavaly ő volt a csapat legjobbja Benzemával együtt.