BarcelonaLa Liga

Piqué: Nem hiszünk Bartomeunak

Szerda éjfél után 18 perccel jött Piqué nyilatkozata a Barcelona elnökének Josep Maria Bartomeunak a kijelentéseire reagálva, miszerint az elnök magyarázata nem volt éppen meggyőző. Piqué utalt a Barcelonát érintő legfrissebb botrányra.

Egy közösségi média platform, a I3 Venture állítólag Bartomeu megbízására lejárató kampányt indított a Barca játékosai ellen. Piqué, Messi és még sokan mások is érintve vannak az ügyben. A platform a negatív kommentek ellenében 1 millió eurót kapott a SER rádióadó szerint.

A klub elnöke nyakig áll a forró vízben az ügy miatt. Pénteken lesz az igazgatótanács ülése, ahol szándékában áll kimagyaráznia magát. Ez nem lesz egyszerű, ugyanis az igazgatótanács őrjöng az ügy miatt. Főleg azért, mert a médiából értesültek csak az ügyről.

Arról nem beszélve, hogy az I3 Venture részére kifizetett pénzt 200.000 eurónként utalták át a klub különböző osztályain keresztül. Ezzel szerették volna elkerülni a lebukást – sikertelenül. Az ennél nagyobb összegű költések ugyanis csak az igazgatótanács engedélyével történhetnek meg.

Piqué hozzászólása az ügyhöz arra enged következtetni, hogy az érintettek nem fogadják el az elnökük magyarázatát az eseményekről. Bartomeu kedden értesítette a történtekről a csapat 4 kapitányát és Setient. Egy Twitteren megjelent bejegyzésben egy újságíró, Marçal Lorente próbálta mentegetni a klubot: „Már évek óta ismerem a klub tagjai és környezetét, és szerencsére nem lehet őket manipulálni, intelligensebbek és tökéletesen tudják, hogyan lehet azonosítani azokat, akik a médiát, politikai és gazdasági érdekeiket akarják használni.” Erre adott Piqué egy egyszerű, egyszavas választ: ” Titella ” ami katalánul annyit tesz: báb.

Bartomeu a keddi találkozójukon 30 percig próbálta kimagyarázni magát. Végig azt állította, hogy a klub nem bízott meg senkit a játékosai lejáratására, és meg fogja magát védeni azoktól, akik támadni próbálják. Ezen állításai alátámasztására egy komplett dossziét tudott prezentálni, amiben csak pozitív üzenetek voltak a játékosokra vonatkozóan ugyanazon platformról, amiről a negatívak is jöttek. Az elnök külsős támadásnak titulálta az esetet, hozzátéve, hogy már egy éve folyik a választási kampány, ami kiválthatta a támadást.

Piquét ez szemmel láthatólag nem hatotta meg.