Real MadridLa Liga

Real Madrid: Az előnyük számokban

A Real Madrid vezeti a tabellát a La Liga 22. játéknapja után, amire utoljára a 2016/2017-es idényben volt példa. Abban az idényben, amikor Zidane vezetésével a bajnokságot is és a Bajnokok Ligáját is megnyerték. A csapat mostani elsőségét úgy érte el, hogy ők szerezték a legkevesebb gólt az európai topligák közül.

A Real Madridnak 22 meccsen 40 gólja van eddig. Ez a legkevesebb Európában. Ha ki akarjuk deríteni ennek az okát, akkor az ördög a részletekben rejlik. 9 csatár – Benzema, Jovic, Hazard, Vinícius, Rodrygo, Lucas Vázquez, Mariano, Brahim és Bale – összesen 21 gólt jegyez. Lewandowski 22 gólnál tart egyedül a Bayern Münchenben, így csak ez a játékos több gólt rúgott, mint a madridi támadók összesen. Ha meg levonjuk Benzema 13 gólját, akkor meg majdnem háromszor annyit.

A Királyiak összes góljának 61.9%-a Karim Benzemától származik. Ha a PSG-t nézzük, akkor az ott vitézkedő csatárok a csapat 65 góljából 41-et szereztek. A Liverpoolnál ugyan ez a szám 60 gólból 37 a csatárok szerzeménye.

Ha pedig a védekezésüket nézzük, akkor csak 2 csapat kapott kevesebb gólt a madridiaknál. A fővárosiak 13 gólt kaptak, a Porto nyolcat, a Benfica pedig tizenkettőt.