Real MadridLa Liga

Real Madrid: A kispad is beszállt a buliba

Areola, Vinicius, Lucas és Brahim ragyogtak a La Romaredában, Jovic viszont láthatatlan volt. Két passz jött Kroostól és a Zaragozának szinte lehetősége sem volt. Zidane ismét zseniálisan alakította a keretet a Real Madrid javára.

A Zaragoza egy ismert ‘Óriásölő’ a kupában. Mégis tegnap este említésre méltó helyzetei sem voltak. Az első 5 percig bizakodhattak egy kemény meccsben, de aztán a Kroos-Varane páros eloszlatta Víctor Fernández és csapata ezen reményeit.

Zidane ezúttal otthon hagyta Casemirot Madridban, a helyét Fede Valverde vette át, akinek Kroos és James segített. Elől és a széeken Lucas Vasquez, Vinicius Jr és Lukas Jovic vitézkedett. Ennél jobban különböző 3 játékost senki sem válogatott volna össze. Vasquez a kezdőben mindenkit meglepett, de ez esetben pozitívan. A csapat a második gólját köszönhette neki. Viniciustól a madridi közönség minimum azt várja el, hogy képes legyen az urándúsításra is. Természetesen az még nem megy neki. Az ő személyében a nehézséget az átmenet okozza. Átmenet a csibész focistából egy verhetetlen focistává. Rengeteget tesz a játékhoz, de még mindig rengeteg kívánni valót is hagy maga után. Jovic viszont a Real Madrid jéghegye. Észrevehetetlen a védők között, nem a csapat része és a helyezkedése sem a legjobb. Csak a lenyomata most a Bundesliga gólvágónak, aki tavaly volt. A félidőig a kapus Areola többször ért labdába, mint Jovic…

Az abszolút legjobb A Királyiak motorja, Toni Kroos volt. Teljesen összeszedte magát Zidane edzősége alatt. Areolának mindössze két védése volt az egész meccsen. Az ő és Valverde vezetésével a védelem volt a legerősebb a mérkőzésen.

A Real Madrid továbbjutott a negyeddöntőbe, ahonnan már csak a Barcelona – Leganes meccs győztese hiányzik. A Valencia és az Athletic Bilbao a másik két lehetséges ellenfél.