Real MadridLa Liga

Zidane: ” Jól megy a Zaragozának, nehéz meccsre számítok”

A Real Madrid francia edzője, Zinedine Zidane az esti Copa del Rey összecsapás előtt nyilatkozott a spanyol sajtónak.

A Zaragozával már meggyűlt a Real Madrid baja nem is egyszer. „Ez biztosan egy nehéz meccs lesz. Jól megy nekik a másodosztályban és fel akarnak kerülni az első osztályba. Ismerjük a játékosaikat és ez részünkről maximális koncentrációt és intenzitást igényel.”

A Madrid jelenlegi formájáról: „Amikor a madridi mezt viseltem mindig mindent beleadtam. A játékosaim is ilyenek, jól felkészültek és a győzelemre fognak törekedni.”

A téli átigazolásokról: „Az nem igaz, hogy nem foglalkozom ezzel az időszakkal. Van egy nagyszerű csapatom, de 31.-ig még bármi megtörténhet. A legjobb játékosok nálunk játszanak, de ezzel a többi klub is így van. Ha szükségünk lesz valakire, akkor ide fogjuk hozni, ha nem lesz, akkor meg nem.”

A mindenkit mostanában leginkább foglalkoztató játékstílusról: „Nem vagyok abban biztos, hogy a Bernabeu közönsége díjazná az 1000 passzos játékot. De mindenkinek megvan a maga stílusa. Tudom, hogy mit akarnak a mi szurkolóink látni. Azt, hogy a játékosok mindent beleadnak a győzelemért. Ez az én időmben is így volt, ha látták hogy mindent megtettél, akkor inden rendben volt, mert mi sem győztünk mindig.”

A győzelmek ellenére sokan kritizálják is: „Ez mindig ilyen, soha sem fog változni. A lényeg az, hogy ez a klub megadta nekem a lehetőséget, hogy én lehessek az edző. És ez egy nagyszerű csapat. Igazán szerencsés vagyok. Szeretek minden nap bejönni dolgozni. 18 éve vagyok itt, pontosan tudom mit jelent ez a klub. A szurkolók csakis a legjobbat tartják elfogadhatónak játékostól és edzőtől is egyaránt. Két hónapja, amikor nem volt minden rendben, akkor sokan kritizáltak, de ez soha sem fog változni. Mi a mostani vonalon szeretnénk továbbmenni. A játékosaim a legfontosabbak számomra.”

Casemiro: „Ő játssza a legtöbbet, de ő is a csapat része. Mindenkiből szeretném a legtöbbet kihozni. Casemiro az egyik legfontosabb játékosom, és mint olyan többet is fog játszani, mint a többiek. Ez nem is fog változni.”