Premier League

Premier League 23. forduló kedvcsináló

A héten bőven repkedtek már a nevek az átigazolási piac jóvoltából a Premier League-ben, mindenki megpróbálja még a kellő erősítést céljai elérésért.

Forduló mérkőzése
A Liverpool az ősi rivális Manchester Unitedet fogadja. Az angol futballtörténet két legsikeresebb klubja vasárnapi mérkőzésen zárja a Premier League fordulót. Jürgen Klopp oldalán rendkívüli rekordok merülnek fel, miközben a tabella tetején 14 pontos vezetést építettek ki, de most az egyetlen olyan csapat ellen állnak szemben, amely eddig a szezonban pontokat vett el tőlük. Ez az első alkalom, 1990 szeptembere óta amikor úgy fogadja az United-t a Liverpool egy bajnokin, hogy listavezetők, azon alkalommal 4-0-al nyertek. Vannak olyan emberek, akik hasonló eredményességet várnak ezen a hétvégén, ám úgy tűnik, hogy a United jobban játszik rangadókon, így a Liverpool küzdelmes játékra számíthat.

További mérkőzések

Watford – Tottenham
A nyitó meccsen szombat délután a Watford a Tottenham Hotspurt fogadja, augusztus óta először a kiesési zónán kívül. Eközben a Spursnek nem sikerült megnyernie a legutóbbi három bajnoki meccsét, így Jose Mourinho csapata a nyolcadik helyen áll.
Egy hónappal ezelőtt a Spurs lett volna az esélyes Az idők azonban megváltoztak, és meglepetés lenne, ha Mourinho emberei véget vetnének a hazaiak sorozatának. A Watford az elmúlt hetekben kiválóan játszott 5 meccs alatt 13 pontot gyűjtve.

Arsenal – Sheffield
A szezon előtt nem sokan jósolták volna, hogy a 23. fordulóban a vendégek lesznek fentebb a tabellán. Pocsék szezonja van az immáron Arteta vezette Ágyúsoknak, mindössze a 10. helyen állnak. Nem számíthatnak a kiállított gaboni csatárukra, így nem lesz könnyű feltörni azt a védelmet, amely eddig 11 idegenbeli mérkőzésén csak 11 gólt kapott.

Brighton – Aston Villa
Igazi hat pontos mérkőzést játszanak a csapatok, a vendég birminghami csapat egy esetleges pontszerzéssel elkerülhet a kiesési zónából. 5 egymás elleni mérkőzésükön veretlenek a vendégek 3 győzelem mellett 2 döntetlen. A vendégként szerzett 7 pont viszont nem sok jót jelent.

Man. City – Chrystal Palace
A Palace ezen idény védelmi mutatóját tiszteletben kell tartani, ezért nehéz mérkőzés vár a City csapatára. A Guardiola csapata azonban favoritként készül a meccsre, és teljes mértékben elvárható, hogy még három pontot tegyenek az asztalra. Sorozatban az 5. győzelmük lehet a hazaiaknak.

Norwich – Bournemouth
A liga két utolsó helyezettje találkozik egymással az FA kupa sikereiket leszámítva 9 illetve 5 meccses nyeretlenségi sorozatban vannak. A Norwich hazai pályán nem vesztett még ebben a párharcban ez bizakodásra adhat okot, míg a vendégek még mindig küzdenek a hosszú sérült listájukkal.

Southampton – Wolves
A szentek nagyon jó formában vannak, legutóbbi 5 mérkőzésükből négyet nyertek a bajnokságban és a kiesés elkerülésénél merészebb céljaik lehetnek lassan. A Wolves kicsit keresi önmagát, megismételt meccsen esett ki a kupából, és minden sorozatot figyelembe véve 5 mérkőzés óta nem győztek. Nagyon sok mérőzés van a lábukba, nehéz lesz tartani a pozíciójukat.

West Ham – Everton
David Moyes korábbi csapatát kell, hogy legyőzze, ha továbbra is „vonal” felett tartaná a Kalapácsosokat. Az Everton Ancelotti óta egyre biztosabb lábakon áll, bár a Mersey parti fiaskót még az orruk alá dörgölik párszor.

Newcastle – Chelsea
A Chelsea az északkeleti útra indul, hogy szembenézzen a Newcastle United-el, és arra törekszik, hogy megerősítse negyedik pozícióját a Premier League bajnokságban. Miközben a hazaiak az utolsó négy játéknap egyikén sem nyertek, a FA-kupa Rochdale elleni 4-1-es győzelme hozzájárult a morál erősítéséhez a St James ‘Parkban. Lampard együttese javuló formát mutat, de a folyamatos megbízható játékkal adós.

Burnley – Leicester City
A vendég rókák a legutóbbi 5 PL meccsükből 3-at elvesztettek, ebből a legutóbbi hazai Szentek elleni vereség különösen fájó. Visszaestek a harmadik helyre és egyértelműen inkább hátrafele kell figyelniük. A Burnley viszont pocsék formában van 4 vereség egymás után, nem lesz könnyű dolguk Vardy és társai ellen elmozdulni a holtpontról.